Beslut vid extra bolagsstämma i Evolution AB (publ)

REG

Incitamentsprogram genom en emission och överlåtelse av teckningsoptioner
Den extra bolagsstämman beslutade om ett incitamentsprogram under vilket bolaget erbjuder upp till 300 anställda inom koncernen att förvärva teckningsoptioner i bolaget. Deltagarna kommer bestå av bolagets verkställande direktör, nuvarande och framtida medlemmar i koncernledningen och nyckelpersoner. Inga teckningsoptioner kommer att tilldelas till bolagets styrelseledamöter.

Högst 2 500 000 teckningsoptioner kommer att emitteras till bolaget själv eller helägt dotterbolag med en efterföljande överlåtelse till deltagarna i incitamentsprogrammet. Deltagarna kan utnyttja teckningsoptionerna för teckning av aktier i bolaget under tiden från och med den 1 augusti 2026 (dock tidigast dagen efter avgivandet av bolagets delårsrapport för perioden januari-juni 2026) till och med den dag som infaller 30 kalenderdagar därefter, till en teckningskurs motsvarande 130 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Evolutions aktie på Nasdaq Stockholm under perioden från och med den 1 juni 2023 till och med den 15 juni 2023.

Stämmoprotokoll och fullständiga beslut
Protokollet från den extra bolagsstämman, inklusive de fullständiga besluten, kommer att finnas tillgängligt på bolagets webbplats, www.evolution.com.

För ytterligare information, kontakta:
Jacob Kaplan, CFO, ir@evolution.com.

Informationen lämnades för offentliggörande klockan 15:00 den 16 juni 2023.

Datum 2023-06-16, kl 15:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!