Eurobattery Minerals fokuserar på Finland och Spanien - kommer inte att förnya licenserna i Sverige

MARKN.

Stockholm, 19 oktober 2023 – Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB (Nordic Growth Market: BAT och Börse Stuttgart: EBM; kort: "EBM", "Eurobattery" eller "Bolaget") meddelade idag att man inte kommer att förnya sina tillstånd för prospektering för sina sju svenska tillgångar när tillstånden löper ut i slutet av oktober 2023. Beslutet innebär att Eurobattery Minerals kan fokusera på de projekt som kommit längre för att skapa bättre aktieägarvärde. I Eurobattery Minerals halvårsrapport 2023 värderades de svenska tillgångarna till 2,7 MSEK; följaktligen kommer beslutet att resultera i en icke kassaflödespåverkande nedskrivning av samma belopp.

"Vi är beslutna att tillhandahålla de råvaror som behövs för batterier för att driva på den gröna omställningen i hela Europa. För att uppnå detta och skapa största möjliga värde för aktieägarna har vi beslutat att inte förnya licenserna i Sverige och istället fokusera på våra gruvprojekt för batterimineraler i Hautalampi i Finland och Corcel i Spanien", säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

Beslutet att inte förnya avtalet baseras på de nuvarande utmaningarna i samband med gruvdrift i Sverige, där osäkerheten i tillståndsprocessen bidrar till en stor osäkerhet i investeringscaset. Beslutet är också en följd av bolagets ökade fokus på gruvprojekten i Hautalampi i Finland och Corcel i Spanien. Båda projekten är långt framskridna och analyser pekar på höga halter av nickel, koppar och kobolt med starka ekonomiska utsikter.

Datum 2023-10-19, kl 18:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!