KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I OODASH GROUP AB (PUBL)

MARKN.

Aktieägarna i oodash Group AB (publ), org.nr 556737-5489 (”Bolaget”), kallas härmed till årsstämma fredagen den 28 juni 2024 kl. 10.00 i Nybrogatan Business Centers lokaler, Nybrogatan 34, Stockholm. Inregistrering inleds från kl. 09.45.

Rätt att delta och anmälan
Aktieägare som önskar delta på bolagsstämman ska

  • dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 19 juni 2024,
  • dels senast den 24 juni 2024 anmäla sig för deltagande på årsstämman hos Bolaget via e-post till mans@oodash.com eller per post till oodash Group AB, ”Årsstämma”, c/o Klara Consulting, Stora gatan 38, 722 12 Västerås. I anmälan ska aktieägaren uppge fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, adress och telefonnummer samt, i förekommande fall, uppgift om biträde (högst 2).

 
FÖRVALTARREGISTRERADE AKTIER
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare måste låta registrera sina aktier i eget namn för att ha rätt att delta vid årsstämman. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner. Rösträttsregistreringar som genomförts (registrerade hos Euroclear Sweden AB) senast den 24 juni 2024 beaktas vid framställningen av aktieboken.

OMBUD M.M.
Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad fullmakt för ombudet. Fullmaktens giltighetstid får vara högst fem år om det särskilt anges. Anges ingen giltighetstid gäller fullmakten högst ett år. Om fullmakten utfärdas av juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen bifogas. Fullmakten i original samt eventuellt registreringsbevis bör i god tid före stämman insändas per brev till Bolaget på ovan angiven adress. Fullmaktsformuläret finns tillgängligt på Bolagets webbplats (www.oodash.com) senast tre veckor innan stämman.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING
1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid årsstämman
3. Godkännande av dagordning
4. Upprättande och godkännande av röstlängd
5. Val av en eller två justeringspersoner
6. Prövande av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen
8. Beslut om:
a) fastställande av resultat- och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning,
b) dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen och,
c) ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktör
9. Fastställande av arvode till styrelse- och revisorsarvoden
10. Val till styrelse, styrelseordförande och revisor
11. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier samt emission av teckningsoptioner och konvertibler
12. Beslut om bemyndigande för styrelsen att vidta smärre justeringar av de på stämman fattade besluten
13. Stämmans avslutande
 
FÖRSLAG TILL BESLUT

Punkt 8b – Beslut om dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen
 
Styrelsen föreslår att samtliga till årsstämmans förfogande stående medel överförs i ny räkning. Styrelsen föreslår vidare att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2023.
 
Punkt 9 – Fastställande av arvoden till styrelse och revisorer
 
Det föreslås att arvode till styrelsen, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska utgå med 100 000 kronor till styrelsens ordförande och med 50 000 kronor vardera till de övriga styrelseledamöter som inte är anställda av Bolaget. Den totala ersättningen ska sammanlagt uppgå till 200 000 kronor.
 
Vidare föreslår styrelsen att årsstämman beslutar att arvode till Bolagets revisor ska utgå enligt löpande och av styrelsen godkänd räkning.
 
Punkt 10 – Val till styrelse och revisor
 
Styrelsen föreslås, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, bestå av fyra (4) ledamöter utan suppleanter.
 
Till ordinarie ledamöter förslås omval av Arli Mujkic och Michaela Berglund samt nyval av Johan Königslehner och Björn Nilsson. Vidare föreslås Björn Nilsson väljas till styrelseordförande. Sebastian Nyaiesh och Jesper Kärrbrink har avböjt omval.
 
Johan Königslehner har en civilingenjörsexamen i datavetenskap från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet. Han har över 20 års erfarenhet inom spel- och teknikindustrin med ledande roller inom affärsutveckling och företagsledning. Under sin karriär har Johan haft flera framstående positioner, inklusive Director på Caosar AB och Frank & Fred Casino, samt styrelsemedlem i Fantasma Games. Han har även varit VD för Vera&John samt Glitnor och är grundare och ägare av Königcon AB, ett konsultföretag fokuserat på iGaming-industrin.
 
Björn Nilsson har en kandidatexamen i Management och Ekonomi från LaGrange College samt ytterligare studier inom företagsekonomi vid University of Tampa. Han har över 20 års erfarenhet från online gaming- och teknologiindustrin med ledande roller inom affärsutveckling, marknadsföring och produktutveckling. Under sin karriär har Björn haft flera framstående positioner, inklusive grundare och VD för Swifler AB – en ad-tech lösningsutvecklare, medgrundare och VD för Triggy AB – en leverantör av marknadsföringslösningar till spelindustrin, samt grundare och VD för Horseshoe Invest & Konsult AB, en konsultverksamhet fokuserat på affärsutveckling och M&A.
 
Styrelsen föreslår att det registrerade revisionsbolaget KPMG AB väljs till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma med Fredrik Sjödén som huvudansvarig revisor.
 
Punkt 11 – Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om emissioner
 
Årsstämman föreslås bemyndiga styrelsen att – vid ett eller flera tillfällen och längst intill nästkommande årsstämma – besluta om att öka Bolagets aktiekapital genom nyemission av aktier samt att emittera teckningsoptioner och konvertibler i sådan utsträckning som från tid till annan är tillåten enligt bolagsordningen.
 
Nyemission av aktier, liksom emission av teckningsoptioner och konvertibler, ska kunna ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt samt med eller utan bestämmelse om apport, kvittning eller andra villkor. Enligt 16 kap. aktiebolagslagen kan styrelsen inte med stöd av detta bemyndigande besluta om emissioner till styrelseledamöter i koncernen, anställda m.fl.
 
Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att nyemissioner av aktier, teckningsoptioner och konvertibler ska kunna ske för att öka Bolagets finansiella flexibilitet och/eller styrelsens handlingsutrymme. Emission beslutad med stöd av bemyndigandet ska ske till marknadsmässiga villkor.
 
Beslut enligt denna punkt kräver för dess giltighet att förslaget biträds av aktieägare representerande minst två tredjedelar (2/3) av såväl de vid stämman avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.
 
Punkt 12 – Särskilt bemyndigande för styrelsen
 
Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen, den verkställande direktören eller den styrelsen i övrigt förordnar att vidta sådana smärre justeringar och förtydliganden av de på stämman fattade besluten i den utsträckning detta är erforderligt för registrering av besluten.
 
ÖVRIGT

Handlingar och aktieägares rätt att erhålla upplysningar
Kallelsen, fullmaktsformulär samt redovisningshandlingar och revisionsberättelse för 2023 kommer att hållas tillgängliga för aktieägare hos Bolaget tre veckor före stämman samt sändas kostnadsfritt till de aktieägare som begär det och uppger sin e-postadress eller postadress. Handlingarna kommer också publiceras på Bolagets hemsida, www.oodash.com.
 
Aktieägare har enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen rätt att begära upplysningar av styrelsen och den verkställande direktören avseende förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen eller av Bolagets ekonomiska situation. Styrelsen och den verkställande direktören ska lämna ut sådana upplysningar om styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget.
 
Behandling av personuppgifter
De personuppgifter som samlas in från den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken, inkomna anmälningar, poströstningsformulär samt uppgifter om ombud och biträden kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för bolagsstämman och, i förekommande fall, stämmoprotokoll. För ytterligare information om hur dina personuppgifter behandlas, se www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf
 
Antal aktier och röster
Vid tidpunkten för utfärdandet av denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i Bolaget till 2 816 400.
_____________________________
 
Stockholm i maj 2024
OODASH GROUP AB (publ)
Styrelsen
 
 
 För ytterligare information, vänligen kontakta:
Arli Mujkic, CEO, oodash Group AB
E-post: arli@oodash.com
Telefon: +49 176 626 999 64

Om oodash Group AB
oodash är en bolagsgrupp med fokus på företag inom mjukvara-som-tjänst (SaaS) och artificiell intelligens (AI) framförallt inom beslutsstöd (BI) och datasäkerhet (GDPR). Bolagsgruppen tillhandahåller även AI-tjänster i form av konsultation, utbildning och implementering. Bolagsgruppen verkar på en global marknad, huvudkontoren är belägna i Stockholm (Sverige) och München (Tyskland). Noterat på Nasdaq Stockholm First North, handlas även på Xetra, Börse Frankfurt och Börse Stuttgart.

För mer information, www.oodash.com

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 00 | info@eminova.se

Datum 2024-05-28, kl 11:45
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.