Episurf Medical offentliggör prospekt i samband med bolagets partiellt garanterade företrädesemission om högst cirka 120 MSEK

REG

Episurf Medical AB (publ) ("Episurf", "Episurf Medical" eller "Bolaget"), (NASDAQ Stockholm: EPIS B) offentliggjorde den 22 april 2024 att styrelsen, under förutsättning av extra bolagsstämmans ("Extra Bolagsstämman") efterföljande godkännande, beslutat om en nyemission av units med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare om högst cirka 120 MSEK före avdrag för kostnader hänförliga till företrädesemissionen ("Företrädesemissionen"). Företrädesemissionen omfattas till cirka 75 procent, motsvarande cirka 90 MSEK, av teckningsförbindelser och avsiktsförklaringar samt garantiåtaganden. Styrelsens beslut om Företrädesemissionen godkändes vid Extra Bolagsstämman den 22 maj 2024. Ett prospekt, som upprättats med anledning av Företrädesemissionen, har idag den 24 maj 2024 godkänts och registrerats av Finansinspektionen och finns tillgängligt på svenska på Episurfs hemsida https://episurf.com/, samt på Pareto Securities hemsida www.paretosec.com.

Offentliggörande av prospektet

Fullständig information om Företrädesemissionen återfinns i det prospekt som har upprättats av styrelsen i Bolaget och som idag, den 24 maj 2024, har godkänts och registrerats av Finansinspektionen. Prospektet på svenska finns tillgängligt på Bolagets webbplats (https://episurf.com/), samt Pareto Securities webbplats (www.paretosec.com). Prospektet kommer även att finnas tillgängligt på svenska på Finansinspektionens webbplats (www.fi.se/sv/vara-register/prospektregistret/).

Anmälningssedlar

Teckningsperioden kommer att inledas den 28 maj 2024. Anmälningssedlar för teckning utan stöd av teckningsrätter kommer att finnas tillgängliga på Bolagets, Pareto Securities och Nordic Issuing AB:s respektive webbplatser. Anmälan om att teckna units utan företrädesrätt kan även göras med svenskt BankID eller nordiskt eID via www.minasidor.nordic-issuing.se.

Tidsplan för Företrädesemissionen

24 maj 2024 Avstämningsdag för erhållande av uniträtter
24 maj 2024 Offentliggörande av prospektet
28 maj - 7 juni 2024 Handel med uniträtter
28 maj - 12 juni 2024 Teckningsperiod
28 maj - 24 juni 2024 Handel med BTU (betald tecknad unit)
13 juni 2024 Förväntat offentliggörande av utfallet i Företrädesemissionen
28 juni 2024 Förväntad första handelsdag för teckningsoptioner av serie TO13 B på Nasdaq First North Growth Market
10 - 24 februari 2025 Teckningsperiod för utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO13 B

Rådgivare

Pareto Securities har blivit utsedd till Sole Manager och Bookrunner i Företrädesemissionen. Hannes Snellman Advokatbyrå AB är legal rågivare till Episurf i samband med Företrädesemissionen. Advokatfirman Vinge KB är legal rådgivare till Sole Manager och Bookrunner i samband med Företrädesemissionen. Nordic Issuing agerar emissionsinstitut i samband med Företrädesemissionen.

Datum 2024-05-24, kl 11:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!