Energy Save har gått med i europeisk branschförening

Genom medlemskapet i European Heat Pump Association får Energy Save mer branschinformation och bättre insyn i hur den europeiska marknaden utvecklas.

- I och med att EHPA finns på plats i Bryssel får vi information om kommande lagförslag i EU, men också på nationell nivå, tidigare än vad vi annars hade fått, säger Fredrik Sävenstrand, vd för Energy Save.

- Det gör att vi kommer att kunna agera snabbare och med mer kraft för att stödja våra europeiska distributörer.

Färsk statistik från EHPA[1] visar att 2023 blev första året med minskande försäljning av värmepumpar. Nedgången uppgick till 5 procent och berodde på lägre gaspriser vilket missgynnar eldrivna värmepumpar, men också på nationella beslut som gjorde värmepumpar mindre attraktiva.

- Politiken har ett stort ansvar för branschens utveckling och i förlängningen också på Europas möjligheter att nå klimatmålen. Därför är medlemskapet i EHPA så viktigt för oss. Inte bara för att utvecklingen blir mer förutsägbar, utan framför allt för att vi tillsammans med övriga företrädare vill bidra till den gröna omställningen, säger Fredrik Sävenstrand.

[1] https://www.ehpa.org/news-and-resources/press-releases/pump-it-down-why-heat-pump-sales-dropped-in-2023/

Datum 2024-04-23, kl 14:20
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!