Enea tecknar kontrakt för trafikhantering värt 2 MUSD

MAR

Enea har tecknat ett kontrakt för trafikhantering med en telekomoperatör i Nordafrika. Lösningen utgör en del av kundens modernisering av mobilt och fast bredband och möjliggör effektivare hantering av tjänster och datatrafik samt förbättrad användarupplevelse. Avtalet omfattar programvarulicenser, professionella tjänster och tekniskt stöd. Programvarulicenser motsvarande ett värde av 1,4 MUSD intäktsförs i tredje kvartalet 2023, medan resterande delar av kontraktet levereras under det kommande året. Det totala kontraktsvärdet är 2,0 MUSD.

”Det nya avtalet bekräftar vår marknadsledande position inom trafikhantering”, säger Jan Häglund, VD och Koncernchef för Enea. ”Vi ser en stor potential för denna teknik i den pågående moderniseringen av kommunikationsnätverk i Mellanöstern och Afrika, där telekomoperatörer vill erbjuda skräddarsydda tjänster och förbättra användarupplevelsen för sina abonnenter”.

Eneas lösningar för trafikhantering avlastar radionätverk, förbättrar bredbandshastigheter och användarupplevelsen av videotjänster samt hjälper mobil- och bredbandsoperatörer att ta betalt för krypterad datatrafik. Produktportföljen stödjer 5G och innefattar Enea 5G Service Engine, Enea Integra NFV Platform, Enea TCP Accelerator och Enea Virtual Load Balancer. Eneas produkter är öppna och byggda för molnbaserade lösningar, och åtta av världens tio största mobiloperatörer använder dem i sina nätverk.

Kontaktperson

Ola Burmark, Finanschef

Tel: +46 8 507 140 00
E-mail: ir@enea.com

Om Enea

Enea är en världsledande specialist på programvara för telekom och cybersäkerhet. Företagets molnbaserade lösningar kopplar upp, optimerar och skyddar tjänster för mobil- och fastnätsabonnenter, företag och sakernas internet. Drygt 100 leverantörer av kommunikationstjänster och 4,5 miljarder människor förlitar sig på Eneas teknik varje dag.

Enea har stärkt sin produktportfölj och globala marknadsposition genom att integrera ett antal förvärv, till exempel Qosmos, Openwave Mobility, Aptilo Networks och AdaptiveMobile Security.

Eneas huvudkontor ligger i Stockholm och företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

För mer information: www.enea.com

Datum 2023-07-03, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!