KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I ENAD GLOBAL 7 AB (PUBL)

MARKN.

Aktieägarna i Enad Global 7 AB (publ), org.nr 556923-2837 ("Bolaget"), kallas härmed till årsstämma onsdagen den 19 juni 2024 kl. 16:30 i Baker McKenzie Advokatbyrås lokaler på Vasagatan 7 i Stockholm.

Rätt att delta och anmälan
Aktieägare som vill delta i årsstämman ska:

i. dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken på avstämningsdagen som är tisdagen den 11 juni 2024,

  1. dels senast torsdagen den 13 juni 2024 anmäla sig och eventuella biträden (högst två) enligt följande:
    1. skriftligen per post till Baker McKenzie Advokatbyrå, Att: Simon Olofsson, Box 180, 101 23 Stockholm (vänligen märk kuvertet "EG7 årsstämma 2024"),
    2. per e-post till simon.olofsson@bakermckenzie.com, eller
    3. genom att avge en förhandsröst i enlighet med anvisningarna under "Förhandsröstning" nedan.

I anmälan bör uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer samt i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud eller biträde. Anmälan bör i förekommande fall åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade hos bank eller annan förvaltare måste genom förvaltarens försorg tillfälligt låta inregistrera aktierna i eget namn för att äga rätt att delta i stämman. Sådan registrering, som normalt tar några dagar, ska vara verkställd senast tisdagen den 11 juni 2024 och bör därför begäras hos förvaltaren i god tid före detta datum. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av relevant förvaltare senast torsdagen den 13 juni 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud m.m.
Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig och daterad fullmakt för ombudet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis, eller motsvarande behörighetshandling, utvisande att de personer som har undertecknat fullmakten är behöriga firmatecknare för den juridiska personen, bifogas fullmakten. Fullmakten får inte vara äldre än ett år gammal, dock att fullmakten får vara äldre än ett år om det framgår att den är giltig för en längre period, längst fem år. En kopia av fullmakten samt eventuellt registreringsbevis bör, för att underlätta inpasseringen vid stämman, ha kommit Bolaget tillhanda genom att insändas till Bolaget på adress enligt ovan senast torsdagen den 13 juni 2024. Fullmakten i original samt registreringsbevis ska även uppvisas på stämman. Även fullmaktsintyg accepteras.

Fullmaktsformulär kommer finnas tillgängligt via Bolagets hemsida, www.enadglobal7.com, samt skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Förhandsröstning
Aktieägarna kan utöva sin rösträtt vid bolagsstämman genom att rösta på förhand, s.k. poströstning. Den som vill närvara i stämmolokalen personligen eller genom ombud måste dock anmäla detta enligt anvisningar under "Rätt att delta och anmälan" ovan. Det innebär att en anmälan endast genom förhandsröstning inte räcker för den som vill närvara i stämmolokalen.

Vid förhandsröstning ska ett särskilt formulär användas. Formuläret finns tillgängligt på Bolagets hemsida, www.enadglobal7.com och skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och uppger sin e-post- eller postadress. Ingivande av formuläret gäller som anmälan till bolagsstämman. Det ifyllda formuläret måste vara Bolaget tillhanda senast torsdagen den 13 juni 2024. Det ifyllda formuläret ska skickas skriftligen per post till Baker McKenzie Advokatbyrå, Att: Simon Olofsson, Box 180, 101 23 Stockholm, eller per e-post till simon.olofsson@bakermckenzie.com.
Om aktieägaren är en juridisk person ska registreringsbevis eller annan behörighetshandling biläggas formuläret. Behörighetshandling ska även biläggas om aktieägaren förhandsröstar genom ombud. Aktieägare får inte förse förhandsrösten med särskilda instruktioner eller villkor. Om så sker är förhandsrösten i sin helhet ogiltig.

Ytterligare anvisningar och villkor framgår av förhandsröstningsformuläret.

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande och val av ordförande vid stämman
  2. Upprättande och godkännande av röstlängd
  3. Godkännande av dagordning
  4. Val en eller två justeringspersoner
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  6. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse
  7. Beslut om:
    1. fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen,
    2. dispositioner beträffande Bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen, och
    3. ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktören.
  8. Fastställande av antal styrelseledamöter och revisorer
  9. Fastställande av arvoden till styrelsen och revisorerna
  10. Val av styrelse och revisorer
  11. Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler
  12. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om återköp och överlåtelse av egna aktier
  13. Stämmans avslutande

Förslag till beslut

Punkt 1: Stämmans öppnande och val av ordförande vid stämman
Valberedningen föreslår att jur. kand. Carl Bohman vid Baker McKenzie Advokatbyrå utses till ordförande vid stämman eller, vid förhinder, den han anvisar.

Punkt 7.b: Beslut om dispositioner beträffande Bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen
Styrelsen föreslår att samtliga till årsstämmans förfogande stående medel överförs i ny räkning.

Punkt 8-10: Fastställande av antal styrelseledamöter och revisorer, fastställande av arvoden till styrelsen och revisorerna samt val av styrelse och revisorer
Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av sju ledamöter utan suppleanter. Valberedningen föreslår vidare att Bolaget ska ha ett registrerat revisionsbolag som revisor.

Valberedningen föreslår att arvodet ska uppgå till totalt 2 800 000 kronor (1 900 000 kronor föregående år) och utgå till styrelsens ledamöter och ledamöter av inrättade utskott med följande belopp (arvodet till styrelsen, revisionsutskottet och ersättningsutskottet är oförändrat från föregående år och skillnaden i det totala arvodet består dels i att styrelsen består av ett större antal ledamöter, dels i att det föreslås införas arvode till kontraktövervakningsutskottet):

  • 250 000 kronor (250 000 kronor) till vardera av de föreslagna ledamöterna som inte är anställda inom Bolaget och 600 000 kronor (600 000 kronor) till styrelsens ordförande, förutsatt att denna inte är anställd av Bolaget,
  • 100 000 kronor (100 000 kronor) till ordförande i revisionsutskottet och 75 000 kronor (75 000 kronor) till vardera av de övriga ledamöterna i revisionsutskottet,
  • 75 000 kronor (75 000 kronor) till ordförande i ersättningsutskottet och 50 000 kronor (50 000 kronor) till vardera av de övriga ledamöterna i ersättningsutskottet, samt
  • 100 000 kronor (0 kronor) till ordförande i kontraktövervakningsutskottet och 75 000 kronor (0 kronor) till vardera av de övriga ledamöterna i kontraktövervakningsutskottet.

Efter rekommendation från Bolagets ersättningsutskott vill valberedningen informera aktieägare att styrelsen kan komma att besluta – med iakttagande av jävsregler – att under tiden fram till nästa årsstämma uppdra åt enskilda ledamöter att arbeta specifikt med utvecklingen av Bolagets verksamhets- och bolagsstyrningsfunktioner, för arbete utanför det ordinarie styrelsearbetet, inom bland annat ledarskap, ekonomi, regelefterlevnad, spelutveckling och IT. För sådant arbete utgår konsultarvode utöver de av årsstämman beslutade styrelsearvoden. Ersättningen för sådana tjänster överstiger inte gällande tröskelvärden för krav på bolagsstämmas godkännande enligt 16 a kap. aktiebolagslagen.

Valberedningen föreslår att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Valberedningen förslår omval av de nuvarande styrelseledamöterna Ben Braun, Ebba Ljungerud, Gunnar Lind, Jason Epstein, Ji Ham, Marie-Louise Gefwert och Ronald Moravek. Valberedningen föreslår även omval av Jason Epstein till styrelseordförande.

Valberedningen föreslår, efter rekommendation från Bolagets revisionsutskott, att omvälja det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB (PwC) till Bolagets revisor. PwC har meddelat att den auktoriserade revisorn Niklas Renström fortsätter som huvudansvarig revisor.

Oberoende enligt Svensk kod för bolagsstyrning
Vid en bedömning av de föreslagna styrelseledamöternas oberoende har valberedningen funnit att dess förslag till styrelsesammansättning i Bolaget uppfyller de krav på oberoende som uppställs i Svensk kod för bolagsstyrning. Av de föreslagna ledamöterna kan Jason Epstein och Ji Ham anses vara beroende i förhållande till Bolaget och bolagsledningen. De övriga föreslagna ledamöterna anses vara oberoende i förhållande till Bolaget, bolagsledningen och till större aktieägare.

Mer information om de till omval föreslagna ledamöterna finns på Bolagets hemsida, www.enadglobal7.com, och kommer även finnas i årsredovisningen för 2023.

Punkt 11: Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler
Styrelsen för Bolaget föreslår att årsstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att, för tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler, med rätt att teckna sig för respektive konvertera till aktier i Bolaget, motsvarande högst 10 procent av Bolagets aktiekapital efter utspädning baserat på antalet aktier vid tidpunkten för årsstämman, att betalas kontant, genom kvittning eller med apportegendom.

Att styrelsen ska kunna fatta beslut om nyemission utan företrädesrätt för aktieägarna enligt ovan är främst i syfte att kunna anskaffa nytt kapital för att öka Bolagets flexibilitet eller i samband med förvärv.

Utgivande av nya aktier med stöd av bemyndigandet ska genomföras i enlighet med förvärvsavtal eller på sedvanliga villkor under rådande marknadsförhållanden. Om styrelsen finner det lämpligt för att möjliggöra leverans av aktier i samband med en emission enligt ovan kan detta göras till ett teckningspris motsvarande aktiernas kvotvärde.

Styrelsen, eller den styrelsen anvisar, medges rätten att vidta de justeringar som må behövas i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket.

Punkt 12: Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om återköp och överlåtelse av egna aktier
Styrelsen för Bolaget föreslår att årsstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att besluta om återköp av egna aktier på följande huvudsakliga villkor:

  1. Återköp av aktier får ske endast på Nasdaq Stockholm eller annan reglerad marknad.
  2. Bemyndigandet får utnyttjas vid ett eller flera tillfällen för tiden intill nästa årsstämma.
  3. Högst så många egna aktier får återköpas att Bolagets innehav av egna aktier vid var tid inte överstiger 10 procent av samtliga aktier i Bolaget.
  4. Återköp av Bolagets egna aktier på Nasdaq Stockholm får endast ske till ett pris inom det vid var tid gällande intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs.
  5. Betalning för aktierna ska ske kontant.

Vidare föreslår styrelsen att årsstämman beslutar om att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om överlåtelse av egna aktier, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, på nedanstående huvudsakliga villkor:

  1. Överlåtelse får ske över (i) Nasdaq Stockholm eller (ii) utanför Nasdaq Stockholm i samband med förvärv av bolag, verksamheter eller tillgångar.
  2. Bemyndigandet får utnyttjas vid ett eller flera tillfällen för tiden intill nästa årsstämma.
  3. Högst så många aktier får överlåtas som det antal aktier som innehas av Bolaget vid tidpunkten för styrelsens beslut om överlåtelsen.
  4. Överlåtelser av Bolagets egna aktier över Nasdaq Stockholm får endast ske till ett pris inom det vid var tid gällande intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs. Vid överlåtelser utanför Nasdaq Stockholm ska priset bestämmas så att överlåtelsen sker till marknadsmässiga villkor.
  5. Ersättning för överlåtna aktier kan erläggas kontant, genom apport eller kvittning av fordran mot Bolaget.

Syftet med bemyndigandena är att styrelsen ska få ökat handlingsutrymme och möjlighet att anpassa och förbättra Bolagets kapitalstruktur och därigenom skapa ytterligare aktieägarvärde, samt tillvarata eventuella attraktiva förvärvsmöjligheter.

Styrelsen ska äga rätt att besluta om övriga villkor för återköp och överlåtelse av egna aktier i enlighet med bemyndigandet. Styrelsen har också rätt att bemyndiga styrelsens ordförande, verkställande direktör, eller den styrelsen utser att göra de smärre justeringar som kan visa sig erforderliga i samband med verkställighet av styrelsens beslut om återköp och överlåtelse av egna aktier.

Styrelsen, eller den styrelsen anvisar, medges rätten att vidta de justeringar som må behövas i samband med registrering av beslutet hos Bolagsverket.

Majoritetsregler
För giltigt beslut enligt punkterna 11 och 12 krävs att dessa har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid bolagstämman.

Antal aktier och röster
Det totala antalet aktier och röster i Bolaget uppgår per dagen för denna kallelse till 88 603 526 stycken. Bolaget innehar inga egna aktier.

Övrigt
Kopior av redovisningshandlingar, revisionsberättelse och fullmaktsformulär hålls tillgängliga senast tre veckor före årsstämman. Fullständiga förslag till beslut och övriga handlingar som ska finnas tillgängliga enligt aktiebolagslagen hålls tillgängliga senast tre veckor före stämman. Valberedningens fullständiga förslag angående styrelse och revisor inklusive valberedningens motiverade yttrande avseende förslaget till styrelse är tillgängliga från och med idag. Samtliga handlingar enligt ovan hålls tillgängliga hos Bolaget på Sveavägen 17, plan 5, 111 57 Stockholm och på Bolagets hemsida, www.enadglobal7.com, enligt ovan och sänds till de aktieägare som begär det och uppger sin e-mail- eller postadress.

Aktieägarna erinras om rätten att, vid årsstämman, begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.

Hantering av personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s hemsida: https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

* * * * *

Stockholm i maj 2024
Enad Global 7 AB (publ)
Styrelsen

Datum 2024-05-20, kl 09:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!