Delårsrapport Januari - Mars 2023

REG

VD har ordet

Empir går en spännande framtid till mötes som ett framåtriktat företag med digital transformation som ledstjärna. Vår strategi med att förvärva intressanta företag som har den digitala kundresan i fokus – och som är kassaflödespositiva – ser vi redan nu är rätt väg.

Därför är det tillfredsställande att vi nu avslutar första kvartalet med ett nytt dotterbolag i koncernen – mySafety. Förvärvet av mySafety Holding AB (tidigare namn ESSNSS AB) är första beviset på att vår strategi är rätt. Vi har nu en betydande omsättning i linje med våra förväntningar.

mySafety har under sitt första kvartal levererat en omsättning och resultat i linje med våra förväntningar. Resultatet belastas av att Bolaget inlett en mycket intensiv fas i sin implementering av systemet Dynamic 365. Investeringen bör skapa helt nya möjligheter att erbjuda nya kundresor, tydligare styrning och snabbare onboarding av nya kunder i framtiden.

I mySafetys transformering var detta affärssystem en av hörnpelarna i strategin. Implementeringen började 2022 och har fått fullt fokus under 2023, med flera parallella projekt som pågår för att trygga en säker och effektiv övergång. I stället för analoga direktförsäljningsstrategier, kan mySafety nu möta sina kunder med en helt ny digital drivkraft och partnerstrategi.

Under kvartalet har mySafety tecknat nytt hyresavtal, anpassat för den mindre organisationen, vilket beräknas ge en årlig besparing runt 10 miljoner kronor f r om 1 januari 2024. Utöver den besparingen så bedömer vi att besparingspotentialen inom mySafetys kapitalstruktur bör vara betydande.

Genom stora pågående flöden, så kallande ”Large perpetual flows”, kan exempelvis bokningstjänster, parkeringstjänster, resor och hotellbokningar skapa möjligheter att rekrytera nya kunder som skapar återkommande intäkter under lång tid. Tillsammans med relevanta produkter och erbjudande skapas även ett stort livstidsvärde (CLV) för kunden, som resulterar i återkommande och långsiktiga kundrelationer.

I intresseföretaget Xavi Solutionnode har vi tagit en aktiv ägarroll där bolaget under slutet av 2022 konsoliderade balansräkningen, påbörjade sammanslagning av ett antal dotterbolag samt flyttade till nya lokaler där fulla synergier mellan olika verksamheter kan tas ut. De nya lokalerna ger en betydande kostnadsbesparing hos Xavi Solutionnode. Dessa åtgärder som var och en och tillsammans bör påverka resultatet positivt.

Segmentet B2C som idag består av mySafety visar, för det första kvartalet, en omsättning på 77 miljoner med ett rörelseresultat på 5,6 miljoner.


Segmentet B2B, består idag av Xavi Solutionnode och visar ett resultat på 0,3 miljoner till Empir Group för det första kvartalet.

Moderbolagets resultat belastas med kostnader hänförliga till förvärvet av mySafety Holding AB och uppgår till cirka 3 miljoner.

Framåt tittar vi kontinuerligt på ytterligare investeringar som passar vår framåtriktade profil med vår digitala transformation som ledstjärna. På dagens finansiella marknad finns många möjligheter med att identifiera investeringar som passar in i våra ambitioner, och som vill bidra på vår fortsatta tillväxtresa.

För ytterligare information kontakta:

Marcus Pettersson, VD & Koncernchef, tel 0730-29 99 01, e-post: marcus.pettersson@empirgroup.se

Torbjörn Nilsson, CFO, tel 070- 497 57 41, e-post: torbjorn.nilsson@empirgroup.se

Denna information är sådan information som Empir Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 11 maj 2023 kl. 08.30 CET.

Datum 2023-05-11, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!