ELLWEE etablerar ny försäljningsanläggning i Göteborg och ingår avtal om försäljning av Knaus och Weinsberg

MAR

ELLWEE AB (publ) (”ELLWEE” eller ”Bolaget”) har idag, via ett nystartat helägt dotterbolag, under namnändring till EW Fritid Göteborg AB (”EW Fritid”) ingått ett hyresavtal av en anläggning och startar därigenom upp en ny försäljningsanläggning av fritidsfordon i Lindome, Göteborg. EW Fritid har också ingått en överenskommelse med generalagenten Bergholms om försäljning av husvagnar och husbilar av märkena Knaus, Weinsberg m fl på den nystartade anläggningen.

Etableringen i korthet

  • ELLWEE har idag, via Bolagets helägda nystartade dotterbolag, EW Fritid, tagit första steget mot en etablering i Göteborg genom ingåendet av ett hyresavtal för en försäljningsanläggning. Försäljningsanläggningen är belägen i Lindome och uppgår till en yta om cirka 800 kvadratmeter. Hyresavtalet för anläggningen avser andrahandsuthyrning och löper tills vidare. Övrig yta på fastigheten som inte hyrs av Bolaget kommer fortsatt att nyttjas av en annan aktör för försäljning av fritidsfordon.
  • EW Fritid avser sälja såväl begagnade fritidsfordon som nya fritidsfordon av bl a märkena Knaus och Weinsberg på den nya anläggningen.
  • EW Fritid överenskommelse med generalagenten Bergholms om att erbjuda varumärkena Knaus och Weinsberg är lokalt för Göteborgsregionen. Motsvarande gäller för Bolagets överenskommelser om försäljning av övriga nya märken (förutom Tonke) då de nya märkena endast är regionalt kopplade till verksamheten i Uppsala. Verksamheten i Göteborg kommer således inte sälja nya rekreationsfordon av de märken som tillhör verksamheten i Uppsala och vice versa.

EW Fritid finns i samband med detta i Uppsala och Göteborg, två regioner som ELLWEE bedömer ha god köpkraft och efterfrågan över tid. Styrelsens beslut om etablering är taget som en långsiktig investering för att ta en position i Göteborgsområdet. Det geografiska området bedöms ha god potential. ELLWEE ser synergier med redan befintlig verksamhet i Uppsala inom ekonomifunktionen samt marknad.

Datum 2023-10-10, kl 07:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!