ELLWEE avvecklar försäljningsanläggning i Göteborg och avslutar samarbete om försäljning av Knaus och Weinsberg

MAR

ELLWEE AB (publ) (”ELLWEE” eller ”Bolaget”) har idag, som i ett steg i pågående strategisk översyn, beslutat att avveckla försäljningsanläggning i Göteborg.

Avvecklingen i korthet

  • ELLWEE har idag tagit beslut om att avveckla anläggning i Göteborg. Detta innefattar även samarbetet om försäljning av Knaus och Weinsberg.
  • Bakgrunden till beslutet om avvecklingen är den strategiska översyn av koncernen som påbörjades i samband med att Bolaget gjorde bedömningen att emissionslikvid om 20 MSEK i tidigare beslutad emission ej kommer bolaget tillhanda. Resultatet av den strategiska översynen visade att Bolaget inte har förutsättningarna för att driva anläggningen mot en god avkastning.
  • ELLWEE har drivit anläggningen med så lågt investeringskapital som möjligt i avvaktan på externt expansionskapital. ELLWEEs investering i anläggningen per siste juni uppgick till c: a 1,3 MSEK plus rörelsekapital. Den operativa avvecklingen av verksamheten förväntas vara avslutad under tredje kvartalet 2024. Under första halvåret 2024 visade anläggningen i Göteborg ett resultat om c:a -0,7 MSEK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jim Larsson, VD ELLWEE AB (publ)
E-post: jim.larsson@ellweegroup.com
Telefon: +46 (0) 70 181 20 23

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se

Denna information är sådan information som ELLWEE är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 juli 2024 kl. xx:xx CET.

Om ELLWEE

ELLWEE AB (publ) grundades 2019.

ELLWEE marknadsför och säljer husbilar och husvagnar. ELLWEE är genom koncernbolaget EW Fritid AB auktoriserade återförsäljare för KABE och Adria inom husbil och husvagn samt återförsäljare av Sun Living, Dethleffs och Tonke inom husbil. EW Fritid är också återförsäljare av KAMA-tillbehör.

EW Fritid säljer även begagnade husbilar, husvagnar och fordon för fler märken.

För mer information, se ELLWEE:s hemsida www.ellweegroup.com

Datum 2024-07-31, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 15 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 6000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!