Elicera Therapeutics publicerar en vetenskaplig artikel i Nature Communications om CAR T-konstruktionen i ELC-401

Publikationen med titeln "Complementarity-determining region clustering may cause CAR-T cell dysfunction" (https://www.nature.com/articles/s41467-023-40303-z) beskriver den målsökare, det vill säga den chimära antigenreceptor (CAR), som ELC-401 nyttjar för att binda till måltavlan IL13Ra2 och som Elicera planerar att använda sig av för behandling av hjärntumörformen glioblastom. Hjärncancer är notoriskt svår att behandla och medför vissa utmaningar, såsom en fientlig tumörmikromiljö och antigenheterogenitet som företaget tror att dess iTANK-plattform kan hjälpa till att möta genom sina immunaktiverande egenskaper.

Vidare visar artikeln på vikten av att utförligt screena de CAR-molekyler som tas fram för att kunna tillverka funktionella CAR-T celler med förmåga att fortleva och döda tumörceller över en längre tid. Detta är av yttersta vikt för att förhindra återfall efter CAR T-behandling.

"Vi är mycket nöjda att vi kunnat publicera arbetet i Nature Communications vilket är en mycket respekterad och bred tidskrift som når ut till hela det vetenskapliga samhället", säger professor Magnus Essand, forskningschef på Elicera.

Datum 2023-08-10, kl 11:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!