Elicera Therapeutics offentliggör prospekt i samband med företrädesemission av units

REG

Prospektet har upprättats med anledning av den förestående Företrädesemissionen och har idag, den 21 februari 2024, godkänts och registrerats av Finansinspektionen. Prospektet, innehållande fullständiga villkor och anvisningar, kommer att finnas tillgängligt på Bolagets hemsida, www.elicera.com, på Mangold Fondkommission AB:s hemsida, www.mangold.se och på Finansinspektionens hemsida www.fi.se. Information om Företrädesemissionen kommer att göras tillgängliga på Bolagets och Mangold Fondkommission AB:s hemsida i samband med att teckningsperioden inleds.

"Elicera Therapeutics har flera värdeskapande projekt för patienter som drabbats av svåra cancerformer. Vår patenterade genteknikmetod iTANK gör det möjligt att utveckla revolutionerande CAR T-cellsbehandlingar mot solida tumörer, något som hittills inte varit möjligt. För att fortsätta utvecklingen av våra banbrytande terapier genomför vi nu en företrädesemission som huvudsakligen kommer att finansiera den kliniska prövningen av vår längst framskridna CAR T-cellsterapi ELC-301 mot B-cellslymfom.

Genom att vi genomför emissionen redan nu säkerställer vi att bolaget har en fortsatt stark finansiell ställning under genomförandet av vår fas I/IIa-studie med ELC-301. Teckningsförbindelserna och garantiåtagandena försäkrar att studien kan genomföras med god kvalitet, att vi kan fortsätta arbetet med kommersialisering av iTANK-plattformen och att vi kan fortsätta utvecklingen av våra övriga läkemedelskandidater.

Jag vill rikta ett stort tack till alla befintliga aktieägare för ert stöd och förtroende som innebär att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av Elicera."

- Jamal El-Mosleh, VD, Elicera Therapeutics AB (publ)

Preliminär tidplan för Företrädesemissionen

  • 21 februari 2024: Avstämningsdag för erhållande av uniträtter. Aktieägare som är registrerade i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken denna dag erhåller uniträtter för deltagande i Företrädesemissionen
  • 23 februari - 5 mars 2024: Handel i uniträtter (UR) på Nasdaq First North
  • 23 februari - 8 mars 2024: Teckningsperiod för Företrädesemissionen
  • 23 februari - vecka 12, 2024: Handel i betalda tecknade units (BTU) på Nasdaq First North
  • 12 mars 2024: Beräknad dag för offentliggörande av emissionsutfall
Datum 2024-02-21, kl 16:03
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!