Elicera Therapeutics medgrundare får anslag på totalt 4,8 MSEK från Barncancerfonden för att stödja CAR T-forskning

Forskningsanslaget från Barncancerfonden går till Uppsala universitet och resultaten som genereras i projektet kommer att bidra till förståelsen för om Eliceras cellterapikandidat ELC-401 i framtiden även kommer att kunna användas för att behandla hjärntumörer hos barn.

"Vi är mycket glada över att Barncancerfonden gett vår medgrundare Magnus Essand förtroendet att fortsätta utveckla sin banbrytande forskning vid Uppsala universitet. Möjligheten att i framtiden kunna utveckla vår cellterapikandidat ELC-401 även för behandling av barn med hjärntumörer är mycket intressant, och storleken på anslaget är ett tydligt kvitto på vikten av Magnus Essands insatser för cancerforskningen och potentialen hos Eliceras utvecklingsprojekt", säger Jamal El-Mosleh, VD för Elicera Therapeutics.

Datum 2023-12-22, kl 13:47
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!