Mercurius Health utrustar Robert Janker Klinik med en integrerad onkologilösning från Elekta och Philips

Ett treårsavtal kommer att utrusta sjukhuset med de senaste lösningarna inom onkologisk diagnostik och behandling vilket bidrar till förbättrad patientvård

STOCKHOLM, AMSTERDAM och MADRID– Elekta (EKTA-B.ST), ledande inom strålbehandling, Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), en global ledare inom hälso- och sjukvårdsteknik, och tjänsteleverantören inom onkologiområdet Mercurius Health meddelade i dag att ett avtal som löper på tre år har undertecknats. Avtalet innebär att Philips och Elekta kommer att installera utrustning och tillhörande informatiklösningar för onkologisk diagnostik och behandling i teknikens framkant på cancercentret Robert Janker Klinik i Bonn i Tyskland, som Mercurius Health nyligen förvärvat. Mercurius Healths investering i Elektas och Philips lösningar är en del av företagets åtagande att kraftigt bygga ut sin verksamhet i Tyskland efter förvärvet av Robert Janker Klinik tidigare i år. 
 
Avtalet har blivit möjligt tack vare det strategiska partnerskapet mellan Elekta och Philips för att utveckla en heltäckande och personligt anpassad cancervård genom att sprida lösningar för precisionsonkologi. Robert Janker Klinik är ett sjukhus i Bonn i Tyskland med specialisering inom onkologi och palliativ vård, med särskilt fokus på minimalinvasiv diagnostik och behandling av cancer. Sjukhuset har tre slutenvårdsavdelningar (röntgen, strålbehandling och palliativ vård) och en poliklinisk enhet för strålbehandling. Sjukhuset har ungefär 130 anställda och behandlar patienter från hela regionen samt från övriga Tyskland och andra länder.
 
”Denna stora satsning på framkantsteknik från Mercurius Health innebär att många projekt som är i planeringsskedet kan realiseras mycket snabbare, så att vi blir en förebild som visar hur framtidens cancervård kommer att se ut”, säger doktor Attila Kovács, professor och chefsläkare vid kliniken för diagnostik, interventionell radiologi och neuroradiologi vid Robert Janker Klinik.
 
“Elektas lösningar för strålbehandling i kombination med Philips bilddiagnostik och lösningar för minimalinvasiv kirurgi innebär att vi kan erbjuda våra patienter den allra senaste behandlingen av svårbehandlade tumörer som prostata- och levercancer och förbättra de kliniska utfallen.” Det säger doktor Michael Pinkawa, professor, strålningsonkolog och chef för avdelningen för strålbehandling vid Robert Janker Klinik.
 
Data och användbara insikter som gynnar cancerpatienter
För att ställa en noggrann och välunderbyggd diagnos och välja den optimala behandlingen för varje patient behöver onkologer ofta överväga och granska omkring 10 000 datapunkter, varav många finns i olika it-system – elektroniska journaler, laboratoriesystem och system inom patologi, radiologi och genomik. Elekta och Philips för samman all denna data och översätter det till angripbara insikter och planer med förutsebara utfall för varje patient.*
 
De komiberade lösningarna gör det möjligt för onkologer att leverera personligt anpassad precisionsbehandling av tumörer som samtidigt skonar intilliggande vävnader och organ i riskzonen. När utrustningen är installerad vid Robert Janker Klinik ger den Mercurius Health en plattform som visar upp deras konsultverksamhet och onkologitjänster för kunder på den tyska marknaden vilket gör att de kan fortsätta sitt banbrytande arbete för ökad produktivitet, förbättrad upplevelse för patienter och personal och en bättre klinisk vård.
 
*Resultat från fallstudier är inte prediktiva för resultat i andra fall. Resultatkan i andra fall variera.
 
# # #
 
För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Mattias Thorsson, Vice President, Head of Corporate Communications
Tel: +46 70 865 8012, e-post: Mattias.Thorsson@elekta.com  
 
Mark Groves
Philips Global Press Office
Tel: +31 631 639 916, e-post: mark.groves@philips.com
 
Laura Terzagui Fernández
Director of Marketing & Communications, Mercurius Health
Tel: +34 650 446 543, e-post: laura.terzagui@mercuriushealth.com
 
Om Elekta
Vi på Elekta har ett värdefullt uppdrag, att säkerställa tillgången på bästa möjliga cancervård för varje patient. Som ledande inom precisionsstrålning tar vi fram hållbara, resultatdrivna och kostnadseffektiva lösningar som förbättrar liv och ger hopp till alla som lever med cancer. För att möta nya utmaningar och förändrade patientbehov krävs ett nära samarbete med våra kunder, och det är precis så vi vill ha det. För många av de 4 700 anställda i vårt globala team är arbetet mer än ett arbete. Här finns ett personligt engagemang för att förena vetenskap och kreativitet, och att förändra cancervården på djupet. Vi skapar inte bara teknologi, vi skapar hopp. Elekta har sitt huvudkontor i Stockholm, kontor i mer än 40 länder och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök elekta.com eller följ @Elekta på Twitter.
 
Om Royal Philips
Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett ledande hälsoteknikföretag fokuserat på att förbättra människors hälsa och välbefinnande genom betydande innovationer. Philips patient- och människocentrerade innovation utnyttjar avancerad teknologi och djupa kliniska och konsumentinsikter för att leverera personliga hälsolösningar för konsumenter och professionella hälsolösningar för vårdgivare och deras patienter på sjukhuset och i hemmet. Företaget har sitt huvudkontor i Nederländerna och är ledande inom diagnostisk bildbehandling, ultraljud, bildstyrd terapi, övervakning och företagsinformatik, såväl som inom personlig hälsa. Philips omsättning var 17.8 miljarder euro under 2022 och antalet anställda 77 000. Philips har försäljning och service i över 100 länder. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.com/newscenter.
 
Om Mercurius Health
Mercurius Health är den europeiska ledaren av B2B-tjänster till sjukhus och onkologiska centra med inriktningar inom strålterapi, nuklearmedicin och radiologi. Tjänsterna inkluderar rådgivning, fjärrplanering, driftsättning, utbildning och träning, outsourcad verksamhet och finansiering av utrustning som används i centra och tillhandahålls mestadels i Europa och Afrika. www.mercuriushealth.com

Datum 2023-05-10, kl 10:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!