Elekta undertecknar den första hållbarhetskopplade revolverande kreditfaciliteten, värderad till 250 miljoner euro

Kreditfaciliteten är en uppföljning av företagets hållbarhetskopplade obligationsramverk och stärker dess hållbarhetsagenda

STOCKHOLM – Elekta (EKTA-B.ST) meddelar ett lyckat avslut på förhandlingarna om en första hållbarhetskopplad revolverande kreditfacilitet på 250 miljoner euro. Faciliteten bygger på både sociala och miljörelaterade KPI:er och är en uppföljning av Elektas hållbarhetskopplade obligation, som övertecknades när den utfärdades 2021.
 
Faciliteten är kopplad till KPI:er som

  • ökar tillgången till strålbehandling på eftersatta marknader genom installation av linjäracceleratorer,
  • minskar de absoluta Scope 1- och Scope 2-utsläppen*,
  • ökar andelen av Elektas leverantörer som har forskningsbaserade mål för utsläppsminskning.

Elektas Group Sustainability Director Hilma Nordquist: ”Hållbarhet är en integrerad del av vår ACCESS 2025-strategi, och vi är nöjda med att få en nära koppling mellan den och vår finansiering. Överenskommelsen visar att det finns förtroende för Elekta både ekonomiskt och vad gäller hållbarhet, liksom för vår satsning på hållbara affärsmetoder och vår vilja att driva positiv påverkan.”
 
Denna hållbarhetskopplade refinansiering återspeglar Elektas åtagande att minska utsläppen av växthusgaser, som nyligen validerades av Science Based Targets initiative (SBTi).
 
Den revolverande kreditfaciliteten har en initial löptid på fem år och inkluderar möjlighet till två gånger ett års förlängning. Bank of America Europe DAC fungerade som ensam koordinator, hållbarhetskoordinator och dokumentationsagent, medan Danske Bank A/S kommer att vara facilitetsagent.
 
*Scope 1 (direkta utsläpp) och Scope 2 (indirekta utsläpp från köpt energi) innefattar utsläppen från företagets verksamhet.
 
# # #
 
För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Mattias Thorsson, Vice President, Head of Corporate Communications
Tel: +46 70 865 8012, e-post: Mattias.Thorsson@elekta.com 
Tidszon: CET: Central European Time
 
Cecilia Ketels, Head of Investor Relations
Tel: +46 76 611 76 25, e-post: cecilia.ketels@elekta.com
Tidszon: CET: Central European Time
 
Om Elekta
Som ledande inom precisionsstrålbehandling är Elektas åtagande att säkerställa att varje patient har tillgång till bästa möjliga cancervård. Vi samarbetar öppet med kunder för att främja hållbara, resultatdrivna och kostnadseffektiva lösningar för att tillgodose framväxande patientbehov, förbättra liv och ge hopp till alla som hanterar cancer. För oss är det personligt och vårt globala team på 4 700 medarbetare kombinerar passion, forskning och fantasi för att i grunden ändra cancervården. Vi bygger inte bara tekniska lösningar, vi bygger hopp. Elekta har sitt huvudkontor i Stockholm med kontor i över 40 länder och är noterat på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på elekta.com. Följ gärna @Elekta på Twitter.

Datum 2023-06-05, kl 07:30
Källa MFN
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!