Elekta och GE HealthCares MIM Software inleder ett betydande samarbete för att leverera ledande lösningar för cancerbehandlingsplanering

Strategiskt samarbete för att utveckla avancerade leverantörsoberoende strålbehandlingsapplikationer med hjälp av branschledande mjukvarulösningar för autokonturering och dosplanering

STOCKHOLM – Elekta (EKTA-B.ST) och MIM Software Inc. (MIM), en ledande leverantör av lösningar för medicinsk bildbehandling och artificiell intelligens som nyligen förvärvades av GE HealthCare, tillkännager sitt samarbete för att kombinera de bästa lösningarna för avancerade behandlingsplanering vid leverans av strålterapi.

Det strategiska samarbetet syftar till att påskynda innovation inom mjukvarulösningar som kommer att gynna kliniker med förbättrade arbetsflöden, högre genomströmning och förbättrad användarupplevelse, samtidigt som det för patienter ger större precision i sin behandling och mindre tid på sjukhuset.

Maurits Wolleswinkel, Elektas President Linac och Software Solutions, sa: "Medan detta är ett spännande steg för båda företagen är det en betydande utveckling för strålterapikliniker och deras patienter. Detta är en naturlig utökning av Elekta ONE, som kombinerar de bästa dosplaneringsmöjligheterna med MIM:s beprövade meritlista av verktyg som föredras av läkare. Kliniskt innebär det att leverera förbättrad automatisering och adaptiv terapiplanering, såväl som större hastighet och noggrannhet. Och vår leverantörsoberoende filosofi säkerställer att alla strålbehandlingsleverantörer kan dra nytta av detta samarbete."

Samarbetet förväntas stimulera innovation inom dosplanering och utnyttja Elektas och MIM Softwares respektive styrkor på regionala marknader för att göra lösningar tillgängliga globalt.

Andrew Nelson, VD för MIM Software, GE HealthCare, tillade "Sedan starten 2003 har MIM spelat en nyckelroll i att utveckla precisionsmedicin inom strålonkologi."

Jonathan Piper, Chief Scientific Officer för MIM Software, GE HealthCare sa: "Vi har lyssnat på överväldigande kundförfrågningar om programvara för dosplanering och meddelar stolt att vi har antagit utmaningen. Detta är ett avgörande steg mot att effektivisera kliniska arbetsflöden, öppna upp precisionsmedicin och utöka vår påverkan på läkare och patienter över hela världen."

Se en live demo av Elekta ONE, inklusive de nya behandlingsapplikationer som detta strategiska partnerskap redan möjliggör på ESTRO 2024, 3-7 maj i Glasgow, Storbritannien på Elektas monter #440.

# # #

För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Mattias Thorsson, Vice President, Head of Corporate Communications
Tel: +46 70 865 8012, e-post: Mattias.Thorsson@elekta.com  
Tidszon: CET: Centraleuropeisk tid

Raven Canzeri, Global Director, Media Relations
Tel: +1 770-670-2524, e-post: Raven.Canzeri@elekta.com
Tidszon: ET: Eastern Time

Om Elekta
Vi på Elekta har ett värdefullt uppdrag, att säkerställa tillgången på bästa möjliga cancervård för varje patient. Som ledande inom precisionsstrålning tar vi fram hållbara, resultatdrivna och kostnadseffektiva lösningar som förbättrar liv och ger hopp till alla som lever med cancer. För att möta nya utmaningar och förändrade patientbehov krävs ett nära samarbete med våra kunder, och det är precis så vi vill ha det. För många av de 4 500 anställda i vårt globala team är arbetet mer än ett arbete. Här finns ett personligt engagemang för att förena vetenskap och kreativitet, och att förändra cancervården på djupet. Vi skapar inte bara teknologi, vi skapar hopp. Elekta har sitt huvudkontor i Stockholm, kontor i mer än 40 länder och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök elekta.com eller följ @Elekta på "X", tidigare känt som Twitter.

Datum 2024-04-22, kl 13:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!