Elekta Foundation samlar in 50 000 dollar till kvinnor med långt framskriden livmoderhalscancer med cykelutmaningen ”Ride4Rwanda”

CRAWLEY, STORBRITANNIEN – I dag ger sig 40 Elekta-medarbetare (EKTA-B.ST) ut på en 500 km lång cykeltur för att öka medvetenheten och samla in medel till kvinnor med långt framskriden livmoderhalscancer i Gicumbidistriktet i Rwanda för Elekta Foundation. Cykelteamet har redan samlat in mer än 50 000 US-dollar och därmed gjort Ride4Rwanda till Elekta Foundations största insamling sedan stiftelsen lanserades i början av 2022.

Cyklisterna startar från Elektas kontor i Storbritannien och anländer till Amsterdam den 17 september. Hittills har varje deltagare samlat minst 1 200 US-dollar, och den som lyckas få ihop den största summan får möjligheten att besöka Elekta Foundations projekt i Rwanda och med egna ögon se hur stiftelsen tillsammans med viktiga samarbetspartners jobbar på att utrota livmoderhalscancer i Rwanda.
 
Fei Yin är en av de Elekta-medarbetare som cyklar från Storbritannien till Nederländerna: ”Det finns ingen bättre motivation än att stödja ett oerhört viktigt ändamål och bidra till att påverka globalt. Initiativet visar vårt åtagande att stödja cancerpatienter, deras familjer och sjukvården.”
 
Lacy Hubbard, ordförande för Elekta Foundation: ”Jag är överväldigad av intresset, energin och satsningen från Elektas anställda med att stödja vårt arbete i Rwanda. Tidigare i år framhöll Rwandas hälso- och sjukvårdsminister behovet av tidig screening och behandling för att utrota livmoderhalscancer i Rwanda. Det är precis den typ av initiativ som Elekta Foundation satsar på. Indirekt gör Ride4Rwanda-cyklisterna ett viktigt bidrag till förbättrad hälsa hos Afrikas befolkning.”
 
Cancer är en ledande dödsorsak i länder där vården är eftersatt och där tillgången till sjukvård av hög kvalitet är dålig och resurserna knappa. Elekta Foundation är en välgörenhetsorganisation med åtagandet att göra cancervården jämlik runt om i världen och upprätthålla tillgången till jämlik sjukvård av hög kvalitet för alla. Stiftelsen har genomfört en kampanj för att förebygga och behandla livmoderhalscancer i Gicumbidistriktet sedan september 2022.
 
Läs mer om Elekta Foundation på stiftelsens webbplats: www.elektafoundation.com
 
# # #
 
För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Mattias Thorsson, Vice President, Head of Corporate Communications
Tel: +46 70 865 8012, e-post: Mattias.Thorsson@elekta.com  
Tidszon: CET: Central European Time
 
Raven Canzeri, Global Director, Media Relations
Tel: +1 770-670-2524, e-post: Raven.Canzeri@elekta.com
Tidszon: ET: Eastern Time
 
Alice Friaux, Communications & Marketing Manager, Elekta Foundation
Tel: +46 72 719 4321, e-post: alice.friaux@elekta.com
 
Om Elekta
Vi på Elekta har ett värdefullt uppdrag, att säkerställa tillgången på bästa möjliga cancervård för varje patient. Som ledande inom precisionsstrålning tar vi fram hållbara, resultatdrivna och kostnadseffektiva lösningar som förbättrar liv och ger hopp till alla som lever med cancer. För att möta nya utmaningar och förändrade patientbehov krävs ett nära samarbete med våra kunder, och det är precis så vi vill ha det. För många av de 4 500 anställda i vårt globala team är arbetet mer än ett arbete. Här finns ett personligt engagemang för att förena vetenskap och kreativitet, och att förändra cancervården på djupet. Vi skapar inte bara teknologi, vi skapar hopp. Elekta har sitt huvudkontor i Stockholm, kontor i mer än 40 länder och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök elekta.com eller följ @Elekta på "X", tidigare känt som Twitter.
 
Om Elekta Foundation
Elekta Foundation upprättades i februari 2022 med uppdraget att förbättra tillgången till cancervård i eftersatta länder. Vi samarbetar med regeringar, akademiska institutioner och civilsamhället för att motverka ojämlik tillgång till cancervård. För att uppnå det målet fokuserar vi på att förebygga livmoderhalscancer och utbilda om strålbehandling. Läs mer på www.elektafoundation.com, LinkedIn, Instagram och X (tidigare Twitter).

Datum 2023-09-14, kl 07:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!