Wicket Gamings dotterbolag Wegesrand och Meister Cody GmbH, en division inom Ernst Klett Verlag GmbH, samarbetar kring utbildningsprodukter

Inom ramen för samarbetet kommer erbjudanden för matematikundervisning att skapas och marknadsföras globalt via Ernst Klett Verlags nätverk. Ernst Klett Verlag är ett av de största förlagen för skolmedia och är verksamt i 20 länder med cirka 90 företag. Genom samarbetet öppnar Wegesrand en omfattande distributionskanal för de gemensamt utvecklade produkterna. Den första produkten är planerad att marknadsföras 2024.

Meister Cody och Wegesrand har redan sedan början av 2022 arbetat med en plattform för terapi av dyskalkyli (svårigheter att räkna) på uppdrag av Helmut Schmidt University i Hamburg och University of Würzburg. Detta samarbete har visat sig vara framgångsrikt och kommer att lyftas till nästa nivå genom det steg som nu tas. Wegesrand förväntar sig ytterligare beställningar för 2025 avseende vidareutveckling av terapiplattformen.

Wegesrands vd, Thorsten Unger kommenterar:

"Utöver plattformen "RailXP", som för närvarande utvecklas tillsammans med Captrain Deutschland GmbH, fortsätter Wegesrand att etablera egna utbildningsprodukter. Detta samarbete stärker vår position som en av de ledande leverantörerna på denna marknad."

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00

 

Om Meister Cody GmbH

Meister Cody ger föräldrar, lärare och terapeuter ett prisbelönt, smart träningskoncept som har bevisats genom forskningsstudier för att förbättra matematik, läs- och skrivfärdigheter hos barn i grundskolan.  Meister Cody GmbH är en del av Ernst Klett Verlag GmbH, ett internationellt utbildningsförlag.


Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS. Inom EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 

Om Wegesrand

Wegesrand är verksamt inom områdena utbildning, spel och film. Med ett omfattande nätverk av experter utnyttjar företaget innovationspotentialen, särskilt mot bakgrund av digitaliseringen. Tvärvetenskapliga team från de olika branscherna inom digital medieproduktion skapar unika lösningar, inklusive interaktiva upplevelser för museer. Wegesrand har utvecklat många projekt och tillämpningar där verktyg som gamification eller serious games möjliggör en modern och effektiv kunskapsöverföring. www.wegesrand.net

 

 

Datum 2023-07-21, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!