Wicket Gamings dotterbolag Wegesrand och Joachim Herz Foundation utökar samarbetet för att förstora det ekonomiska simuleringsspelet "Isle of Economy"

Under de senaste fyra åren har de två parterna framgångsrikt arbetat med att utveckla "Isle of Economy" till ett enastående verktyg för kunskapsöverföring inom områdena ekonomi, företagsekonomi och demokratiutbildning. Det intensiva samarbetet utvidgas nu ytterligare.

Applikationen används redan i många skolor från årskurs 8 och uppåt. På Didacta-mässan i Köln (20-24 februari) kommer Joachim Herz Foundation att presentera den senaste versionen av projektet som en del av sin egen mässnärvaro.

Wegesrands VD, Thorsten Unger, kommenterar:

"För oss är Joachim Herz Foundation en viktig partner och en av huvudpersonerna när det gäller ekonomisk utbildning. Därför är vi stolta över att vi utökar vårt samarbete ytterligare och kommer att fortsätta att göra det under det kommande året."

Om Joachim Herz Stiftung

Joachim Herz Foundation, uppkallad efter sin grundare, den Hamburg-baserade entreprenören Joachim Herz (Beiersdorf, Tchibo), främjar kunskap och utbildning inom naturvetenskap och ekonomi mot bakgrund av att deras centrala intresse är att säkerställa den framtida livskraften i vårt samhälle.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00


Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS. Inom EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

Om Wegesrand

Wegesrand är verksamt inom områdena utbildning, spel och film. Med ett omfattande nätverk av experter utnyttjar företaget innovationspotentialen, särskilt mot bakgrund av digitaliseringen. Tvärvetenskapliga team från de olika branscherna inom digital medieproduktion skapar unika lösningar, inklusive interaktiva upplevelser för museer. Wegesrand har utvecklat många projekt och tillämpningar där verktyg som gamification eller serious games möjliggör en modern och effektiv kunskapsöverföring. www.wegesrand.net

 

Datum 2023-11-13, kl 12:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!