Wicket Gamings Dotterbolag Linked Dimensions tecknar avtal med den tyska spelförläggaren 2tainment för pc-spelet Tank Operations

För detta ändamål har parterna kommit överens om ett 5-årigt samarbete, vilket också inkluderar gemensam utveckling, marknadsföring och support av projektet av 2tainment GmbH inklusive en definierad garantibetalning samt ett intäktsdelningslicensavtal för det kommande PC-spelet "Tank Operations - European Campaign".

2tainment GmbH, är en av de mest erkända utgivarna när det kommer till PC-spel med mer än 50 års erfarenhet på denna marknad på ledningsnivå. Bolaget har arbetat med en rad stora förlag såsom Bomico, NamcoBandai, Atari och Kalypso Media .

Spelet är planerat att släppas initialt på PC, men eventuellt senare på Nintendo Switch och andra plattformar. Mer information om spelet och releasedatum kommer att meddelas senare.

Linked Dimensions vd, Thorsten Unger, kommenterar:

"Vi är mycket glada över att kunna säkerställa en stark marknadsföring av produkten tillsammans med ledningen för 2tainment och drar nytta av de decenniers erfarenhet som finns på ledningsnivå."

2tainment VD, Stefan Wyril, kommenterar:

"Vi är övertygade om potentialen i Tank Operations och kommer att arbeta tillsammans med Linked Dimensions och Wicket Gaming för att bygga ett nytt område för strategispel med försäljningspotential som sträcker sig långt in i framtiden.."

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00


Om Wicket Gaming 

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS. Inom EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 

Om Linked Dimensions
Linked Dimensions är en spelutvecklingsstudio grundad 2011 av branschveteraner. Studion har varit involverad i en mängd olika dataspels-, spelbaserat lärande- och serious games projekt. Sedan 2022 är Linked Dimensions ett dotterbolag till Wicket Gaming AB genom förvärvet av Wegesrand Group.
 

Om 2tainment GmbH
2tainment GmbH är ett globalt aktivt utvecklings- och publiceringsföretag inom PC- och videospelsindustrin med huvudkontor i Magdeburg, Sachsen-Anhalt.  Företaget fokuserar på internationell utveckling, finansiering och marknadsföring av underhållningsprodukter inom mjukvarusektorn.  Med sitt försäljningsnätverk når 2tainment mer än 80 länder — över 90 % av den globala digitala och detaljhandelsmarknaden.  Utöver sin marknadsföringsexpertis ger 2tainment även utvalda utvecklare attraktiva finansieringsmöjligheter för att förverkliga sitt projekt vid behov.  Den interna studion fokuserar särskilt på utvecklingen av högkvalitativa sportledningsspel och implementeringen av innovativa VR/AR-projekt.  Inom VR/AR-sektorn verkar 2tainment under etiketten 2simulate, främst för företag och forskningsprojekt inom områdena medicin, fordon och försvar.

 

Datum 2023-08-21, kl 08:30
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!