Wicket Gamings dotterbolag Linked Dimension erhåller offentlig finansiering från German Games Fund till ett värde av 2,14 MSEK (184,971 EUR)

Wicket Gamings dotterbolag Linked Dimension GmbH tillkännager ett expansionspaket och en vidareutveckling av sitt strategispel "Tank Operations". Den tyskbaserade utvecklaren har för ändamålet erhållit ytterligare produktionsfinansiering på cirka 2,14 MSEK som ett bidrag utan återbetalningskrav. ”Tank Operations: Next campaign” kommer att innehålla nya bonusnivåer samt optimeringar gällande spelkänsla, spelgrafik och AI-komponenter.

Mer information om spelet och releasedatum kommer att meddelas senare.

I en kommentar säger Wicket Gamings vd Eric de Basso:

"Med denna finansiering kan teamet på Linked Dimension tillsammans med Wicket Gaming vidareutveckla den högt ansedda Tank Operations för att ta spelet till nästa nivå och därmed realisera dess stora potential."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS. Inom EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 
Om Linked Dimensions

Linked Dimensions är en spelutvecklingsstudio grundad 2011 av branschveteraner. Studion har varit involverad i en mängd olika dataspels-, spelbaserat lärande- och serious games projekt. Sedan 2022 är Linked Dimensions ett dotterbolag till Wicket Gaming AB genom förvärvet av Wegesrand Group.

Datum 2023-08-02, kl 08:30
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!