Wicket Gaming's dotterbolag Wegesrand deltar i forsknings- och utvecklingsprojektet "TheaDiPolis" som finansieras av det tyska federala ministeriet för utbildning och forskning

"TheaDiPolis" är ett vetenskapligt projekt som sammanför medborgare, stadsplanerare och konstnärer för att stärka och ompröva den deltagande stadsplaneringen i Arnsberg. Genom interaktiva format, bland annat på teatrar och offentliga platser, samlar medborgardeltagande projekt in invånarnas behov och visioner och gör dem tillgängliga via en deltagar applikation och offentliga interaktiva skärmar. Dessa data visualiseras i engagerande och lekfulla 3D-modeller för att uppmuntra till ökat medborgardeltagande i stadsutvecklingen.

 

Projektet är inbäddat i ett forskningsprojekt vid Nexus Institute och Lübecks universitet (Tyskland). Alla verktyg och kodbibliotek som skapas är föremål för pedagogiska och interaktiva verktyg och produkter. På så sätt bidrar projektet till produktionen av utbildningsverktyg som utvecklats av Wegesrand.

 

Wegesrands VD, Thorsten Unger, kommenterar:

Med "TheaDiPolis" har vi nått ytterligare en milstolpe på vår väg att omvandla mer och mer av verksamheten på Wegesrand till produkter och tjänster. Samtidigt deltar vi i ett projekt med mycket intressanta partners när det gäller forskning inom området för framtida interaktions- och inlärningsteknik.

 

Wicket Gamings VD, Eric de Basso, kommenterar:

"Vi är mycket glada över att Wegesrand fortsätter att bygga på sitt rykte som en ledande utvecklare av interaktiva lekfulla verktyg. Det erhållna bidraget kommer att bidra till att finansiera ytterligare forskning och utveckling, vilket möjliggör ett ännu starkare tjänste- och produktutbud framöver.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: eric@wicketgaming.com  
Telefon: +46 70 780 52 00


Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, spel och EdTech. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS. Inom EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som Wicket Gaming har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 

Om Wegesrand

Wegesrand är verksamt inom områdena utbildning, spel och film. Med ett omfattande nätverk av experter utnyttjar företaget innovationspotentialen, särskilt mot bakgrund av digitaliseringen. Tvärvetenskapliga team från de olika branscherna inom digital medieproduktion skapar unika lösningar, inklusive interaktiva upplevelser för museer. Wegesrand har utvecklat många projekt och tillämpningar där verktyg som gamification eller serious games möjliggör en modern och effektiv kunskapsöverföring. www.wegesrand.net

 

Datum 2023-10-18, kl 08:30
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!