Kallelse till årsstämma i edyoutec AB

REG

A. Rätt till deltagande och anmälan
Aktieägare som önskar delta i bolagsstämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB (”Euroclear”) förda aktieboken per fredagen den 7 juni 2024, och dels ha anmält sitt deltagande till bolaget senast tisdagen den 11 juni 2024. Anmälan kan ske skriftligen per post till edyoutec AB, c/o S-ekonomi AB, Sylveniusgatan 2, 754 50 Uppsala eller via e-post ir@edyoutec.com. Vid anmälan bör följande information uppges: namn, person- eller organisationsnummer, adress och telefonnummer samt antal eventuellt medföljande biträden (dock högst två).

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att ha rätt att delta i stämman, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn i aktieboken hos Euroclear (s.k. rösträttsregistrering). Rösträttsregistreringar gjorda senast den andra bankdagen efter avstämningsdagen den 7 juni 2024 kommer att beaktas vid framställningen av bolagsstämmoaktieboken. Aktieägare måste, i enlighet med respektive förvaltares rutiner, i god tid dessförinnan begära att förvaltaren genomför sådan rösträttsregistrering.

Om aktieägare ska företrädas av ombud måste ombudet ha en skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt. Fullmakten och övriga behörighetshandlingar, såsom exempelvis registreringsbevis, ska vara tillgängliga vid stämman. Fullmakt och övriga behörighetshandlingar bör emellertid även biläggas anmälan till stämman. Ett fullmaktsformulär finns att ladda ner från bolagets hemsida, www.edyoutec.com.

B. Aktieägares rätt till information
Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen och bolagets förhållande till annat koncernföretag.

C. Ärenden på stämman

Förslag till dagordning

1.      Stämmans öppnande

2.      Val av ordförande vid årsstämman.

3.      Upprättande och godkännande av röstlängd.

4.      Godkännande av dagordningen.

5.      Val av en eller två justeringsmän.

6.      Prövning av om årsstämman blivit behörigen sammankallad.

7.      Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen.

8.      Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen.

9.      Beslut om dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.

10.  Beslut om ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören.

11.  Bestämmande av antalet styrelseledamöter.

12.  Bestämmande av antalet revisorer och revisorssuppleanter.

13.  Fastställande av arvoden till styrelsen.

14.  Fastställande av arvoden till revisor.

15.  Val av styrelseledamöter och styrelseordförande.

16.  Val av revisor samt eventuella revisorssuppleanter.

17.  Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om emission av aktier och/eller teckningsoptioner.

18.  Beslut om principer för tillsättande av valberedning och instruktion för valberedningen

19.  Stämmans avslutande

Beslutsförslag

Punkt 2 – Val av ordförande vid årsstämman

Styrelsen föreslår att styrelsens ordförande Erik Nerpin väljs till ordförande vid årsstämman.

Punkt 9 – Beslut om dispositioner beträffande bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen

Styrelsen föreslår att någon vinstutdelning inte lämnas och att disponibla vinstmedel balanseras i ny räkning.

Punkt 11 – Bestämmande av antalet styrelseledamöter

En grupp aktieägare som tillsammans företräder cirka 15 procent av antalet röster i Wicket Gaming (“Förslagsställarna”) har lämnat de förslag som framgår under punkterna 11-16 nedan.

Förslagsställarna föreslår att antalet styrelseledamöter ska vara fyra.

Punkt 12 – Bestämmande av antalet revisorer och revisorssuppleanter

Förslagsställarna föreslår att till revisor utses ett registrerat revisionsbolag utan suppleant.

Punkt 13 – Fastställande av arvoden till styrelsen

Förslagsställarna föreslår att årligt arvode till styrelsens ordförande ska utgå med 200 000 kronor och att arvode till övriga av årsstämman valda styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget ska utgå med 75 000 kronor vardera.

Punkt 14 – Fastställande av arvoden till revisor

Förslagsställarna föreslår att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 15 – Val av styrelseledamöter och styrelseordförande

Förslagsställarna föreslår omval av styrelseledamöterna Erik Nerpin, Eric De Basso, Benn Harradine och Christopher Lagerqvist Nerpin.

Erik Nerpin föreslås bli omvald till styrelseordförande.

Punkt 16 – Val av revisor samt eventuella revisorssuppleanter

Förslagsställarna föreslår omval av det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB som revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Huvudansvarig revisor kommer att vara den auktoriserade revisorn Robert Nyholm.

Punkt 17 – Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier och/eller teckningsoptioner

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, besluta om emission av aktier och/eller teckningsoptioner med eller utan företrädesrätt för aktieägarna. Styrelsen får besluta att sådana emissioner sker med bestämmelse om apport, kvittning eller kontant betalning.

Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske för att öka bolagets finansiella flexibilitet samt möjliggöra för bolaget att helt eller delvis finansiera eventuella företagsförvärv genom att emittera finansiella instrument som likvid, alternativt för att anskaffa kapital till expansion av bolagets verksamhet.

Styrelsen, eller den styrelsen utser, ska ha rätt att vidta de smärre justeringar i årsstämmans beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registrering vid Bolagsverket.

Punkt 18 – Beslut om principer för tillsättande av valberedning och instruktion för valberedningen

Det föreslås att årsstämman beslutar om principer för tillsättande av valberedning och instruktion för valberedningen enligt nedan.

Bolaget ska ha en valberedning bestående av en representant för var och en av de tre till röstetalet största aktieägarna i bolaget per den sista bankdagen i september året före årsstämman. Därutöver ska styrelsens ordförande ingå som medlem i valberedningen.

Ordförande i valberedningen ska, om inte ledamöterna enas om annat, vara den ledamot som representerar den till röstetalet största aktieägaren. Styrelsens ordförande eller annan styrelseledamot ska inte vara valberedningens ordförande om inte ledamöterna enas om annat. Styrelseledamöter kan ingå i valberedningen, men ska inte utgöra en majoritet av dess ledamöter. Verkställande direktören eller annan person från bolagsledningen ska inte vara ledamot i valberedningen.

Namnen på valberedningens ledamöter och den aktieägare de utsetts av ska offentliggöras senast sex månader före kommande årsstämma. Valberedningen utses för en mandattid fram till dess att en ny valberedning utsetts.

Valberedningen ska utföra sitt uppdrag i enlighet med denna instruktion och tillämpliga regler och upprätta förslag i nedanstående frågor att föreläggas årsstämman för beslut:

·     ordförande vid stämman,

·     antal styrelseledamöter och revisorer,

·     val av styrelseledamöter och styrelseordförande,

·     arvode och annan ersättning för styrelseuppdrag till var och en av styrelseledamöterna samt, i förekommande fall, ersättning för utskottsarbete,

·     val av revisor,

·     arvodering av revisor, och

·     i den mån så anses erforderligt, ändringar i principerna för tillsättande av valberedning samt instruktionen för valberedning.

Övrig information

Antal aktier och röster

Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande uppgår det totala antalet aktier i bolaget till
37 278 461. Det totala antalet röster är 37 278 461. Bolaget innehar inga egna aktier.

Majoritetskrav

Beslut enligt punkten 17 på den föreslagna dagordningen kräver för sin giltighet att det biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid årsstämman.

Övriga beslut kan fattas med enkel majoritet.

Tillgängliga handlingar

Årsredovisningen för 2023 kommer under minst tre veckor före årsstämman hållas tillgänglig hos bolaget. Årsredovisningen kommer även att finnas tillgänglig på bolagets webbplats, www.edyoutec.com.

Kopior av ovannämnda handlingar sänds även till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

edyoutec AB

Stockholm i maj 2024
Styrelsen

 

 

Datum 2024-05-16, kl 08:59
Källa Cision
Bifogade filer
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.