edyoutec - Wegesrand och den österrikiska edtech-leverantören ovos undertecknar samarbetsavtal

Ovos har varit aktiv som leverantör av lekfullt lärandeinnehåll i 20 år. Med "ovos play" har företaget utvecklat ett prisbelönt verktyg för att producera, hantera och driva innehåll inom lekfullt lärande och gamification.

I det ingående ramavtalet licensierar Wegesrand detta mycket innovativa verktyg och öppnar därmed upp för ett mer standardiserat arbetsflöde när det kommer till produktion av kundanpassade lösningar och standardinnehåll. Det finns planer på att kombinera mer komplexa medieverktyg från Wegesrand med ovos playl. Detta kommer att skapa en ny försäljningskanal för ovos och möjlighet för Wegesrand att utöka sitt produktsortiment med standardiserade innehållsproduktioner.

De båda partnerföretagen har redan arbetat framgångsrikt tillsammans i flera år, bland annat i forskningsprojektet "TheaDiPolis" som finansierats av det federala utbildnings- och forskningsministeriet i Tyskland. Samarbetet ska nu utökas och intensifieras som en följd av ramavtalet.

Ovos avser att realisera mer komplexa medieproduktioner, såsom seriösa spel eller installationer i museilokaler, som en del av samarbetet med Wegesrand. På så sätt ökar Wegesrand sin närvaro i Österrike och adderar ytterligare en aktör till försäljningssamarbeten inom detta segment.

Wegesrands utbildningschef, Paul Lanzendorf, kommenterar:

"Vi delar ett liknande tankesätt med ovos. Våra produkter och tjänster kompletterar varandra i stor utsträckning och med ovos är vi övertygade om att vi har fått en mycket spännande partner. Tillsammans kommer vi att utöka vårt produktsortiment och försäljningsräckvidd."

ovos VD, Jürg Hofstetter, kommenterar:

"Ovos och Wegesrand är förenade i sättet vi tänker och har samtidigt kompletterarnde erbjudanden. Med Wegesrand får vi en av de mest etablerade leverantörerna av lekfulla inlärningslösningar som säljpartner, vilket kommer vara gynnsamt på många sätt.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, edyoutec AB
E-post: eric@edyoutec.com  
Telefon: +46 70 780 52 00


Om edyoutec

edyoutec är ett svenskt företag inom spel och digital utbildning som består av två vertikaler, EdTech och spel. Inom vertikalen EdTech fokuserar bolaget på att utveckla produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, det är inom dessa områden som edyoutec har identifierat de största synergierna mellan bolagets två vertikaler. Inom vertikalen Games bygger affärsidén på att utveckla och distribuera free-to-play-spel ("F2P") inom mobilspel för Android och iOS.

För mer information, se edyoutecs webbplats www.edyoutec.com

Om ovos

ovos har sedan 2004 skapat digitala upplevelsevärldar som förmedlar innehåll på ett roligt och entusiastiskt sätt. Som en ägarstyrd digital byrå med 40 anställda i Wien arbetar ovos i nätverk och på ett mångfacetterat sätt inom utbildning och företagsutbildning.

Om ovos play

Ovos play är ett mycket flexibelt och lekfullt SAAS-inlärningsverktyg som tillhandahåller mikrolärande enheter i didaktiskt förberedda kortlekar på alla vanliga enheter och berikar personlig undervisning och utbildning med interaktiva presentationer. Integrationen av spelifieringselement och uppdelningen av inlärningsinnehåll i lättförståeliga enheter motiverar användarna att interagera med inlärningsinnehållet regelbundet.

Datum 2024-04-30, kl 11:15
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!