Prekliniska studier av Ectin Research AB:s MFA-370 tyder på både hämmad tumörtillväxt samt tumörkrympande effekt i djurmodell för trippel-negativ bröstcancer.

REG

Ectin har tidigare i prekliniska studier med flera olika uppdragsforskningsbolag både i Sverige och utomlands visat att MFA-370 har antiproliferativ (tillväxthämmande) effekt samt att cancerterapin ger upphov till specifik celldöd i olika experimentella odlingsmodeller av trippelnegativa bröstcancerceller.

Fortsatta prekliniska studier på möss av kombinationsbehandling MFA-370 har genomförts i samverkan med ett uppdragsforskningsbolag och resultaten tyder på att djurens trippelnegativa bröstcancertumörer inte bara hämmas i sin tillväxt utan även krymper vid behandling med MFA-370. Resultatet från djurstudierna stödjer därmed tidigare prekliniska studier av MFA-370. Den använda doseringen av MFA-370 vid behandling av djuren kommer vidare att bidra med värdefull information till Bolagets kliniska program.

Anna Sjöblom-Hallén, VD för Ectin, kommenterar:

"Ectin har sedan en tid tillbaka gjort en fokuserad prekliniska satsning, vilken mycket glädjande tyder på att MFA-370 även har cancerbehandlingseffekt på en djurmodell av trippelnegativ bröstcancer som är en mycket aggressiv form av bröstcancer."

Datum 2024-01-31, kl 16:25
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.