Effektstudier i djurmodell för uvealt melanom visar hämmad tumörtillväxt

REG

Bolaget har baserat på tidigare identifierade lämpliga doser av MFA-370 nu påbörjat effektstudierna i zebrafiskembryon. Preliminära prekliniska data tyder på att uvealt melanom-tumörceller behandlade med kombinationsbehandlingen MFA-370 hämmas i sin tillväxt i betydligt större omfattning än vid behandling med respektive substans var för sig.

"Det är mycket glädjande med de preliminära effektdata i zebrafisk. Resultat som stärker tidigare fynd i prekliniska cellodlingsförsök av uvealt melanomceller. De nya resultaten kan användas för att knyta experter inom uvealt melanom till oss för att planera fortsatt produktutveckling av MFA-370 inför kliniska studier", säger Anna Sjöblom-Hallén, vd för Ectin Research.

I samarbete med en preklinisk kontraktsforskningsorganisation (contract research organization CRO) har Ectin tidigare meddelat att bolaget framgångsrikt satt upp och validerat modellsystem för att studera uvealt melanom i zebrafiskembryon. Parallellt med framtagningen av translaterbara djurmodeller för uvealt melanom har Ectin sedan tidigare också studerat hur MFA-370 tolereras av zebrafiskembryon.

Datum 2024-05-31, kl 10:30
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.