Svensk Däckåtervinning bygger en ny anläggning i Ånäset

REG

Den nya anläggningen för däckåtervinning i Ånäset, Västerbotten, som ska drivas av Ecorub kommer att uppta en yta på cirka 1,2 ha och innehålla alla faciliteter som behövas för att driva en återvinningsanläggning av däckgummi. Anläggningen beräknas stå klar och tas i drift under Q2 2024. I och med detta kommer EcoRub att flytta sin verksamhet gällande däckklippning från Hökmark till den nya anläggningen i Ånäset. Övrig verksamhet, produktion av återvunna material, kommer att vara kvar i Hökmark vilket innebär att EcoRub därmed kommer att ha två produktionsanläggningar.

Som tidigare meddelats innebär affären för Ecorub ett värde överstigande 55 miljoner kr fördelat över 10 år för att driva däckåtervinningsanläggningen.

"Vi på Ecorub är naturligtvis väldigt glada över detta samarbete med Svensk däckåtervinning och vi kommer under kommande år att samverka för att utveckla denna verksamhet ytterligare", säger Isac Andersson VD, EcoRub.

Datum 2023-08-28, kl 08:50
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!