Kommuniké från årsstämma i Hunter Capital AB (publ)

Punkt 9a: Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen
Stämman fastställde resultat- och balansräkning för Bolaget respektive koncernen.

Punkt 9b: Beslut om dispositioner av Bolagets resultat
Stämman beslutade enligt styrelsens förslag till resultatdisposition i enlighet med vad som anges i årsredovisningen samt att ingen utdelning lämnas samt att Bolagets ansamlade förlust överförs i ny räkning.

Punkt 9c: Beslut om ansvarsfrihet åt styrelsens ledamöter och verkställande direktören
Stämman beslutade att ge ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören.

Punkt 10 & 11: Fastställande av antalet styrelseledamöter, styrelsesuppleanter och revisorer samt fastställande av arvoden åt styrelsen och revisor
Stämman beslutade att styrelsen ska bestå av fyra ledamöter och en revisor utan suppleanter och utan revisorssuppleanter. Stämman beslutade att styrelsearvode ska utgå med ett prisbasbelopp till styrelseordföranden och med vardera ett halvt prisbasbelopp till övriga ordinarie styrelseledamöter. Arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 12: Val av styrelse och revisor
Stämman beslutade att omvälja Oliver Aleksov, Milad Pournouri, David Olhed och Jacob Eriksson som ordinarie styrelseledamöter. Till styrelseordförande omvaldes Oliver Aleksov. Vidare beslutades att Bolagets revisor, Andreas Folke, omväljs till slutet av den årsstämma som hålls nästa räkenskapsår och att Andreas Folke således ska kvarstå som Bolagets revisor.

Punkt 13: Beslut om riktad nyemission enl. 16 kap. ABL
Stämman beslutade om riktad nyemission enligt styrelsens förslag, varvid 32.034.920 nya aktier ges ut till en teckningskurs om 0,0562 kronor per aktie. Aktiekapitalet kommer därmed att öka med 800.873 kronor till 8.851.250 kronor. Rätt att teckna de nya aktierna ska tillkomma Milad Pournouri och Oliver Aleksov och betalning ska ske genom kvittning av den fordran som uppstått i samband med förvärv av Social Assets Intl. AB.

Punkt 14: Beslut om ändring av bolagsordning
Tidigare lydelse:                            Ny lydelse:

§5 Antal aktier §5 Antal aktier
Antalet aktier ska vara lägst
245 000 000 aktier och högst
980 000 000 aktier
Antalet aktier ska vara lägst
2 450 000 aktier och högst
9 800 000 aktier

Punkt 15: Sammanläggning av aktier
Stämman beslutade att Bolagets aktier ska sammanläggas, varvid etthundra (100) befintliga aktier ska bli en (1) aktie, i syfte att uppnå en ändamålsenlig handel. Antalet aktier i Bolaget kommer efter sammanläggningen att uppgå till högst 9.800.000 stycken, där varje aktie har ett kvotvärde om 2,5 kronor.

Om en aktieägares befintliga innehav av aktier inte motsvarar ett fullt antal nya aktier kommer sådan aktieägare att vederlagsfritt erhålla så många aktier (1–99 stycken) från en av Bolagets större aktieägare att dennes innehav blir jämnt delbart med 100 (s.k. "avrundning uppåt").

Styrelsen bemyndigades att fatta beslut om avstämningsdag för sammanläggningen, vilket således kommer meddelas till marknaden och aktieägarna genom separat pressmeddelande därom.

Punkt 16: Bemyndigande
Styrelsen, eller den styrelsen utser, bemyndigades avslutningsvis att göra de smärre eller formella justeringar som krävs för att de beslut som årsstämman fattat i olika delar slutligt ska kunna bli registrerade hos Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB (publ).


Samtliga beslut fattades enhälligt.

För mer information, vänligen kontakta:
Milad Pournouri, VD
Tel: 073-890 89 11
E-mail: milad.pournouri@huntercapital.se

Datum 2024-04-10, kl 11:20
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!