Ecore Group publicerar delårsrapport april - juni 2023

VD:s kommentar

Under årets andra kvartal har fokus legat på att öka Electronordics omsättning och dess bruttomarginal. Arbetet har fallit ut väl och planenligt ökar omsättningen efter nystarten jämfört med årets första kvartal. Bruttomarginalen har ökat och uppgick under kvartalet till 11% vilket är den högsta bruttomarginalen för Electronordic sedan det förvärvades in till Bolaget.

Vi ser fortsatt positivt på vårt samarbete med CDON och en ökad andel av försäljningen sker till kunder i Finland och Danmark genom denna kanal. Vi har som förhoppning att påbörja försäljning och etablering av Electronordic i Norge vilket är en otroligt kapitalstark marknad, vi avser att kommunicera mer angående detta så fort fler bitar fallit på plats i detta avseende. Organisationen är fortsatt väldigt slimmad och vi gör framsteg i god takt utan att behöva stressa vad gäller utvecklingen av Electronordic.

Som vi tidigare skrivit om anser styrelsen att en särnotering alternativt utdelning av innehavet i Electronordic är något som gynnar Bolagets aktieägare. Vi avser att inom kort se över möjligheterna till detta och uppdaterar marknaden så snart vi har mer att berätta.

Under mitten av 2022 avyttrade Bolaget ett dotterbolag vid namn SSC Design Studio AB. Genom avyttringen kom Bolaget ur ett icke fördelaktigt finansieringsavtal gentemot SSC om 1,5 miljoner SEK avseende marknadsföringsbidrag, i utbyte tog dock Bolaget över 400.000 SEK av de skulder som fanns i SSC vid tiden för avyttring.

En god nyhet är att Bolaget betalat utestående belopp av denna skuld efter utgången av detta kvartal vilket innebär att Bolaget inte har några skulder till kreditinstitut eller externa långivare med anledning av detta.

Med små medel har vi åstadkommit en hel del, blivit skuldfria och kommit en bra bit på vägen. Jag ser fram
emot att kunna berätta mer om våra planer inom en snar framtid!

Milad Pournouri
tf. VD Ecore Group AB (publ)

24 augusti 2023


Andra kvartalet (1 april - 30 juni)
Nettoomsättningen för koncernen uppgick till 3,9 MSEK (13,6 MSEK).
Rörelseresultatet EBITDA för koncernen uppgick till uppgick till 84 KSEK (-1,6 MSEK).
Resultatet per aktie uppgick till 0,02 SEK (-0,13 SEK).



För mer information, vänligen kontakta:
Milad Pournouri, tf. VD och styrelseledamot
E-post: milad@ecoregroup.se
Telefon: +46 73 890 89 11
www.ecoregroup.se

Datum 2023-08-24, kl 07:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!