Patent godkänt för Ecoclimes systemlösning i USA

United States Patent and Trademark Office (USPTO) har beviljat Ecoclimes patent för Evertherm SEW* avseende ”Återvinningssystem och metod för återvinning av termisk energi från spillvatten”. Patentet gäller den amerikanska marknaden och är en del i strategin att säkra fortsatt expansion på flera marknader.

Krister Werner, VD Ecoclime Group:

Det är fantastiskt att vi kommit i mål med vår patentansökan på den amerikanska marknaden som av många anses som den tuffaste att säkra patent på. Det här bevisar att vår systemlösning Evertherm är unik i sitt slag med sin höga effektivitetsgrad och tekniska höjd.

Patentet skyddar Ecoclimes unika systemlösning Evertherm SEW som återvinner och återbrukar mer än 90 % av den energi som tillförts för uppvärmning av varmvatten i en fastighet. Evertherm är en lösning som är bäst i världen när det gäller åternyttjandet av energi som annars lämnat fastigheter via avloppsvattnet.

Lennart Olofsson, grundare och huvudägare samt ansvarig för patentprocessen i Ecoclime Group AB:

Sedan introduktionen av Evertherm ser vi nu ett kraftigt ökat intresse för våra lösningar både i Sverige och utomlands där fler och fler ser potentialen och möjligheten att ta tillvara på den energiresurs som faktiskt avloppsvattnet utgör i en fastighet, avslutar Olofsson.

De unika fördelarna med patentet för Evertherm SEW kan sammanfattas med;

  • Patentet skyddar etableringen av Evertherm SEW de närmaste 14 åren.
  • Patentskyddet kan nu kompletteras med en patentmatta på fler marknader de kommande åren.

*Patentansökan nr. 16/342292 i USA Innehavare: Ecoclime Solutions AB,

Datum 2023-08-18, kl 08:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!