Ecoclime – strategiförflyttning med ökat fokus på de cirkulära energiaffärerna

MAR

Ecoclime Group har beslutat stärka den strategiska inriktningen med ytterligare fokus på affärsområdet Cirkulär Energi, vars affärspotential ökar kraftigt i takt med snabbt stigande kostnader för värmeenergi och som följd av EU- taxonomin. I linje med denna strategiförflyttning, förhandlar koncernen om att avyttra dotterbolaget Miljöbelysning Sweden AB. Denna åtgärd syftar till att förenkla koncernstrukturen och allokera resurser för de verksamhetsgrenar som uppvisar snabbast organisk tillväxt och högst affärspotential.

Ecoclime är en pionjär inom Cirkulär Energi, med banbrytande lösningar för återvinning och återbruk av energi i spillvatten. En finansiellt- och klimatnyttig resurs som tidigare varit outnyttjad inom bland annat fastighetsbranschen. Denna hållbara energikälla erbjuder inte bara en väg mot fossilfrihet utan genererar även en betydande ekonomisk hävstång och ökat fastighetsvärde, något som förstärks ytterligare av EU:s taxonomiförordning.

Sedan förvärvet av Miljöbelysning i januari 2022 har Ecoclime uppnått värdefulla synergier, särskilt inom segmentet för bostadsrättsföreningar där de två bolagens erbjudanden tillsammans möter en växande efterfrågan. Därför kommer bolagen fortsatt samarbeta för att upprätthålla och vidareutveckla dessa synergier.

Ecoclimes styrelse bedömer för närvarande möjligheterna för en försäljning till Miljöbelysnings tidigare ägare. Om förutsättningarna bedöms vara fördelaktiga kommer denna fråga att tas upp för beslut vid bolagets ordinarie stämma i maj, i enlighet med aktiebolagslagens bestämmelser kring transaktioner med närstående parter.

Datum 2024-03-27, kl 10:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!