Dustins företrädesemission övertecknad

REG

Sammanräkningen av resultatet i företrädesemissionen i Dustin Group AB (publ) ("Dustin") visar att 336 934 428 stamaktier har tecknats med stöd av teckningsrätter. Återstående 2 421 900 stamaktier har tilldelats de som har tecknat stamaktier utan stöd av teckningsrätter. Företrädesemissionen tecknades till cirka 121 procent. Företrädesemissionen är således övertecknad och Dustin tillförs cirka 1 750 miljoner kronor före emissionskostnader.

  • Utfallet visar att 336 934 428 stamaktier, motsvarande cirka 99,3 procent av de erbjudna aktierna i företrädesemissionen, har tecknats med stöd av teckningsrätter. Återstående 2 421 900 stamaktier som inte tecknats med stöd av teckningsrätter har tilldelats de som tecknat stamaktier utan stöd av teckningsrätter i enlighet med de principer som anges i emissionsbeslutet. Utfallet visar att företrädesemissionen tecknades till cirka 121 procent. Företrädesemissionen är således övertecknad och garantiåtagandet från Dustins största aktieägare Axel Johnson kommer inte att tas i anspråk.
  • Som bekräftelse på tilldelning av stamaktier tecknade utan stöd av teckningsrätter kommer avräkningsnota att skickas till de som erhållit tilldelning av aktier, vilket beräknas ske på måndag den 4 december 2023. Inget meddelande kommer att skickas till de som inte erhållit någon tilldelning av aktier. Tecknade och tilldelade aktier ska betalas kontant i enlighet med instruktionerna på avräkningsnotan. Förvaltarregistrerade aktieägare erhåller besked om tilldelning och betalning i enlighet med respektive förvaltares rutiner.
  • Dustin kommer genom företrädesemissionen att tillföras cirka 1 750 miljoner kronor före emissionskostnader. Genom företrädesemissionen ökar Dustins aktiekapital med 1 696 781 677,437408 kronor, från 569 718 892,570149 kronor till 2 266 500 570,007557 kronor genom utgivandet av 339 356 328 nya stamaktier. Antalet aktier i Dustin kommer efter företrädesemissionen att uppgå till 453 300 104 (varav 452 475 104 stamaktier och 825 000 aktier av serie C).
  • Den sista dagen för handel med betalda tecknade aktier (BTA) är den 6 december 2023. De nya stamaktierna tecknade med och utan stöd av teckningsrätter förväntas börja handlas på Nasdaq Stockholm från och med den 12 december 2023.

"Vi är mycket glada för det starka stöd som både befintliga och nya aktieägare visat oss i företrädesemissionen. Vi kan nu reducera vår nettoskuldsättning och skapar därmed förutsättningar för att fullt ut fokusera på fortsatt utveckling och lönsam tillväxt för att nå våra finansiella mål", säger Johan Karlsson, VD och koncernchef på Dustin.

Rådgivare

Carnegie Investment Bank AB (publ), Nordea Bank Abp, filial i Sverige, Svenska Handelsbanken AB (publ) och Swedbank AB (publ) är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners och Advokatfirman Cederquist KB är legal rådgivare till Dustin i samband med företrädesemissionen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eva Ernfors, Informationschef: eva.ernfors@dustin.com, 070 258 62 94

Om Dustin

Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux. Vi hjälper våra kunder att vara i framkant genom att förse dem med rätt IT-lösning för deras behov.

Vi erbjuder cirka 280 000 produkter med tillhörande tjänster till företag, offentlig sektor och privatpersoner. Omsättningen för verksamhetsåret 2022/23 uppgick till cirka 23,6 miljarder kronor och mer än 90 procent av intäkterna kom från företagsmarknaden.

Dustin har cirka 2 200 medarbetare och är sedan 2015 börsnoterat på Nasdaq Stockholm med huvudkontor i Nacka Strand strax utanför centrala Stockholm.

VIKTIG INFORMATION

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande eller en inbjudan till att teckna, förvärva eller på annat sätt handla med aktier, teckningsrätter eller andra värdepapper i Dustin.

Informationen i detta pressmeddelande är ej för offentliggörande, publicering eller distribution, direkt eller indirekt, inom eller till USA, Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Schweiz, Sydafrika eller någon annan jurisdiktion där offentliggörande, publicering eller distribution skulle bryta mot tillämpliga lagar eller regler eller skulle kräva att ytterligare dokumentation upprättas eller registreras eller kräva att någon annan åtgärd vidtas, i tillägg till de krav som ställs enligt svensk lag. Åtgärder i strid med restriktionerna kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Inga teckningsrätter, betalda tecknade aktier eller aktier utgivna av Dustin har registrerats, eller kommer att registreras, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 ("Securities Act") eller värdepapperslagstiftningen i någon delstat eller annan jurisdiktion i USA och inga teckningsrätter, betalda tecknade aktier eller aktier får erbjudas, tecknas, utnyttjas, pantsättas, beviljas, säljas, återförsäljas, levereras eller på annat sätt överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA, förutom enligt ett tillämpligt undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av, registreringskraven i Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA. Det kommer inte att genomföras något erbjudande av sådana värdepapper till allmänheten i USA. De värdepapper som beskrivs häri har varken godkänts eller underkänts av amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC), någon delstatlig värdepappersmyndighet eller annan myndighet i USA. Inte heller har någon sådan myndighet bedömt eller uttalat sig om företrädesemissionen respektive riktigheten och tillförlitligheten av detta dokument. Att påstå motsatsen är en brottslig handling i USA.

I Storbritannien distribueras och riktas detta pressmeddelande endast till (i) professionella investerare som omfattas av artikel 19(5) i Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 ("Ordern"); (ii) kapitalstarka enheter (Eng. high net-worth companies), och andra personer till vilka det lagligen kan delges, som faller inom artikel 49(2) (a) till (e) i Ordern; under förutsättning att de utgör "kvalificerade investerare" enligt definitionen i artikel 2 i förordning (EU) 2017/1129 ("Prospektförordningen") som utgör del av nationell rätt i Storbritannien enligt European Union (Withdrawal) Act 2018 (alla sådana personer benämns gemensamt "relevanta personer"). Alla investeringar som detta pressmeddelande avser är endast tillgängliga för och kommer endast att rikta sig och distribueras till relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.

Detta pressmeddelande distribueras och riktar sig inom medlemsstater i EES endast till de personer som är kvalificerade investerare i enlighet med Prospektförordningen i sådan medlemsstat samt till andra personer som detta pressmeddelande legalt kan rikta sig till. Ingen som inte är en kvalificerad investerare får agera eller förlita sig på detta pressmeddelande eller något av dess innehåll. Inget erbjudande till allmänheten lämnas i någon medlemsstat i EES utom i Sverige.

Carnegie Investment Bank AB (publ), Nordea Bank Abp, filial i Sverige, Svenska Handelsbanken AB (publ) och Swedbank AB (publ) agerar uteslutande för Dustins räkning i samband med företrädesemissionen och inte för någon annans räkning. Carnegie Investment Bank AB (publ), Nordea Bank Abp, filial i Sverige, Svenska Handelsbanken AB (publ) och Swedbank AB (publ) är inte ansvariga gentemot någon annan än Dustin för att tillhandahålla det skydd som tillhandahålls deras kunder eller för att ge råd i samband med företrädesemissionen eller avseende något annat som omnämns häri.

Datum 2023-12-01, kl 19:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!