TradeVenue publicerar inledande analys av White Pearl Technology Group

"Vi har idag publicerat en inledande analys om White Pearl Technology Group (WPTG). WPTG är en extremt snabbt växande koncern som erbjuder en omfattande portfölj av lösningar, inklusive IT-konsulttjänster, infrastrukturtjänster, egna mjukvaruprodukter, systemintegration, cybersäkerhet, molncomputing och dataanalys. Med trettio kontor över hela världen har WPTG ett särskilt fokus på utvecklingsländer - och drar fördel av den omfattande digitala transformationen som pågår i tillväxtmarknaderna. Bred diversifiering inom produktområden och geografiska marknader har gett WPTG en unik mångsidighet och möjliggjort en betydande tillväxt samt ökad lönsamhet. Om WPTG kan bibehålla sin nuvarande tillväxttrend och dra nytta av större verksamhet, ser vi framför oss en koncern med en omsättning på cirka 340 miljoner SEK och en EBITA på 48 miljoner SEK år 2025. Efter att ha blivit noterad på First North i Sverige 2023 - genom en omvänt förvärv - värderas koncernen till under 140 miljoner SEK. Vår DCF-värdering ger oss ett värde över 2 gånger så högt.

I ett separat uttalande citeras TradeVenues chefsanalytiker Claes Vikbladh, som säger "att WPTG erbjuder en unik exponering mot den digitala transformationen i ett antal viktiga utvecklingsländer. WTPG har visat en imponerande försäljnings- och lönsamhetsstatistik på dessa marknader. Genom sin diversifiering har verksamhetstrenden varit anmärkningsvärt stabil. WPTG är noterad på First North-marknaden sedan 2023, men har hittills inte fått mycket uppmärksamhet. Jag tror att företaget kommer att få betydligt mer uppmärksamhet och en högre värdering när den nuvarande expansionen fortsätter."

Läs hela analysen om WPTG på TradeVeneu.

Datum 2023-10-24, kl 14:07
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!