dLab erhåller order från flera svenska elnätsbolag

REG


 

Lund, 2 november 2023

                

Dlaboratory Sweden AB (publ) har erhållit beställningar från två svenska elnätsbolag. Kraftringen har beställt ytterligare en installation av dInsight Analytics Platform. Vidare välkomnar dLab Övik Energi som ny kund, vilka har lagt en beställning på dInsight Analytics Platform. Ordern från Övik Energi är av strategisk betydelse då det är den första installationen av dInsight Analytics Platform i Norrland med goda möjligheter till fler installationer. Det sammanlagda värdet på beställningarna uppgår till cirka 1,1 MSEK och 70 kSEK.

”Det är oerhört glädjande att Kraftringen ser värdet av vår plattform och nu väljer att utöka avtalet ytterligare med en till fördelningsstation. Det är även fantastiskt kul att Övik Energi väljer vår lösning för övervakning av elnätet och ansluter sig som en ny kund till oss. Beställningen från Övik Energi markerar dessutom den första installationen hos elnätsbolag i Norrland för dLab vilket är mycket betydelsefullt för oss i vår kommersiella framgångssaga.”, kommenterar VD Rickard Jacobson.

Övik Energi, som i och med beställningen blir en ny kund till dLab, förser idag elektricitet till invånarna i Örnsköldsvik och arbetar ständigt med att vara en modern och trygg aktör för sina kunder. För att fortsätta vara i framkant har Övik Energi nu valt att implementera dLabs dInsight Analytics Platform för att övervaka sitt elnät och stärka leveranskvaliteten. Installationen för Övik Energi kommer att genomföras under början på 2024. 

Kraftringen arbetar systematiskt med att öka leveranskvalitén i elnätet och är sedan 2012 kund hos dLab. Samarbetet med Kraftringen har nu fördjupats och dLab har erhållit en beställning av dInsight Analytics Platform på ytterligare en fördelningsstation från Kraftringen. Installationen är planerad att genomföras under första halvåret 2024.

Det sammanlagda värdet på beställningarna uppgår till cirka i engångsintäkt 1,1 MSEK och 70 kSEK i ARR.

För mer information, vänligen kontakta:
Rickard Jacobson, VD dLab
Telefon: +46(0)70-499 99 34
E-post: rickard.jacobson@dlaboratory.com
Hemsida: www.dlaboratory.com

Om Dlaboratory Sweden AB (publ)

Dlaboratory Sweden AB är en cleantechgrupp som erbjuder en intelligent digital plattform som skapar förutsättningar för energisektorn att bidra till framtidens hållbara samhälle. Genom intelligent analys av elnätet och förutsättningar för datadrivna beslut, skapas möjligheter till ett moderniserat arbetssätt och ett mer motståndskraftigt elnät. dLabs kommersiella verksamhet startade 2015 och bolaget har sitt säte i Lund. Bolagets aktie (DLAB) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.


 


Datum 2023-11-02, kl 13:30
Källa GlobeNewswire
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.