Diagonal Bio AB initierar pilotstudie med Techtum Lab

REG

Syftet med studien är att utvärdera LAMPlifys™ prestanda under realistiska fältförhållanden och ett framgångsrikt resultat är en avgörande bekräftelse på teknikens förmåga. Den nuvarande metodiken på marknaden för att detektera genetiska markörer för hästvirus bygger på PCR-baserade metoder och innebär komplicerad logistik och provförberedelser i centrala laboratorier. Detta innebär en kostsam, långsam och komplicerad process. Diagonal Bios teknologi har potential att revolutionera segmentet för identifiering av genetiska markörer.

Ett framgångsrikt resultat av studien kommer att understryka potentialen hos Diagonal Bios teknologi för snabb, korrekt och kostnadseffektiv analys av genetiska markörer för detektion av exempelvis virus. Pilotstudien kommer att ge viktig jämförande information mellan bolagets teknologi och den i nuläget dominerande analysmetoden på marknaden, PCR.

Vi ser potential med Diagonal Bios LAMPlifyTM-system. Ett framgångsrikt resultat av studien kan vara startpunkten för ett långsiktigt kommersiellt samarbete, av ömsesidig nytta, med Techtum Lab som distributör.”, säger Ulrica Karlsson, VD för Techtum Lab AB.

Vi ser fram emot att vara en banbrytande aktör inom detektion av genetiska markörer i de mindre reglerade segmenten. Vi förväntar oss att en framgångsrik studieperiod kommer att leda till försäljning och inleda den kommersiella fasen.säger Jack Egelund Madsen, VD för Diagonal Bio AB.

För mer information om Diagonal Bio AB, vänliga kontakta:
Jack Egelund Madsen, VD
Telefon: +46 (0) 73 526 27 59
E-post: jem@diagonalbio.com
www.diagonalbio.com

Certified Adviser
Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB
E-post: ca@skmg.se

Denna information är sådan information som Diagonal Bio AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 november 2023.

Diagonal Bio AB grundades 2020 och är ett svenskt bioteknikbolag med säte och kontor i Lund. Bolaget utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Bolaget grundades med målsättningen att minska mänskligt lidande genom att med egenutvecklad teknik revolutionera global diagnostik av patogenburna sjukdomar. Diagonal Bios patenterade teknologi kan även användas för de mindre reglerade marknadssegmenten via LAMPlify™.

Datum 2023-11-14, kl 12:41
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!