Kommuniké från årsstämma i Desenio Group AB (publ)

MARKN.

Vid årsstämma i Desenio Group AB (publ) (”Desenio” eller ”Bolaget”) den 25 maj 2023 fattades bland annat följande beslut. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till årsstämman samt fullständiga förslag till beslut, som tidigare har publicerats och finns tillgängliga på Bolagets hemsida, www.deseniogroup.com.

Fastställande av balans- och resultaträkning, resultatdisposition och beslut om ansvarsfrihet
Årsstämman beslutade att fastställa de i årsredovisningen för 2022 intagna resultat- och balansräkningarna för Bolaget respektive koncernen samt att bevilja styrelsen och den verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022. Årsstämman beslutade även, i enlighet med styrelsens förslag, att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2022 och att till förfogande stående medel balanseras och överförs i ny räkning.
 
Beslut om styrelse- och revisorsarvode
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att arvodet för kommande mandatperiod ska utgå med totalt 940 000 kronor och att arvodet ska fördelas enligt följande: 400 000 kronor till styrelsens ordförande, 200 000 kronor till styrelseledamot som inte är anställd i Bolaget eller företräder större aktieägare, ytterligare 75 000 kronor till revisionsutskottets ordförande och 30 000 kronor till envar av övriga ledamöter i revisionsutskottet som inte representerar en större aktieägare samt ytterligare 45 000 kronor till ersättningsutskottets ordförande och 20 000 kronor till envar av övriga ledamöter i ersättningsutskottet som inte representerar en större aktieägare.
 
Årsstämman beslutade att revisionsarvode ska utgå enligt godkänd räkning.
 
Val av styrelse och revisor
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av fem (5) ordinarie ledamöter utan suppleanter. För tiden intill slutet av nästa årsstämma omvaldes de befintliga ledamöterna Alexander Hars, Martin Blomqvist, Max Carlsén, Nathalie du Preez och Sarah Kauss. Det beslutades vidare att omvälja Alexander Hars som styrelsens ordförande.
 
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att för tiden intill slutet av nästa årsstämma omvälja det registrerade revisionsbolaget KPMG AB som Bolagets revisor. KPMG AB har meddelat att den auktoriserade revisorn Mathias Arvidsson kommer kvarstå som Bolagets huvudansvariga revisor.
 
Beslut om ändring av bolagsordningen
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att ändra bolagsordningen för att kunna använda de alternativ som aktiebolagslagen anger såvitt avser att samla in fullmakter inför en bolagsstämma samt att besluta om poströstning. Ändringen av bolagsordningen innebär att styrelsen inför en bolagsstämma får besluta om fullmaktsinsamling samt att aktieägarna ska kunna utöva sin rösträtt per post före bolagsstämman.
 
Beslut om införande av långsiktigt incitamentsprogram för anställda inom koncernen
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att införa ytterligare ett långsiktigt incitamentsprogram för anställda inom Bolagets koncern (”MIP 2023/2026”).
 
MIP 2023/2026 består av 1 300 000 teckningsoptioner. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner emitterade under MIP 2023/2026 kan upp till 1 300 000 aktier (med förbehåll för eventuell omräkning) komma att emitteras, vilket motsvarar en maximal utspädning om cirka 0,86 procent av antalet aktier och röster i Bolaget. Utspädningsberäkningen har baserats på det maximala antal aktier och röster som kan emitteras vid utnyttjande av teckningsoptionerna under MIP 2023/2026, dividerat med det totala antalet aktier och röster i Bolaget efter sådana emissioner och vid fullt utnyttjande. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna kan Bolagets aktiekapital komma att ökas med högst 4 642,86 kronor.
 
Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden intill nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibla skuldebrev. Betalning ska kunna ske kontant, med apportegendom eller genom kvittning, eller eljest med villkor. Bolagets aktiekapital får med stöd av bemyndigandet sammanlagt högst ökas med ett belopp motsvarande en utspädning om tio (10) procent av Bolagets aktiekapital vid tidpunkten för årsstämman 2023. Syftet med det föreslagna bemyndigandet är att säkerställa bolagets förpliktelser med anledning av de incitamentsprogram som beslutades om vid extra bolagsstämman 2018, årsstämman 2021 samt 2022.

Datum 2023-05-25, kl 16:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!