Uppdatering inför årsstämman

Idag, den 10:e juni, hålls årsstämma i Crown Energy AB kl. 14.00.

I dagordningen för mötet, som skickades ut den 6 maj, föreslås bland annat att en ny styrelseledamot, Patrik Fagerholm, ska väljas in. En presentation av Patrik Fagerholm skickades ut i ett pressmeddelande den 17 maj.

I VD-presentationen på stämman idag kommer Yoav Ben-Eli att presentera några nya uppdateringar från bolagsledningen. Detta inkluderar bland annat:

  • Ing. Stefano Ali har utnämnts till ny affärsutvecklingsansvarig i dotterbolaget AccYouRate. Stefano Ali är idag VD för Proger International, ett dotterbolag till Proger. Stefano Ali har stor erfarenhet från hälso- och sjukvårdssektorn, teknik samt från Investment Banking.
  • Styrelsen i Crown Energy har beslutat att ansöka om ett listbyte till NGM Nordic SME. Det är styrelsens bedömning att en övergång från NGM Main Regulated till NGM Nordic SME är fördelaktig för Bolaget och dess aktieägare, baserat på en analys av den regulatoriska miljön och kostnader, vilka båda är kritiska faktorer för Bolaget under denna transformationsfas. NGM Nordic SME erbjuder ett regelverk som ligger närmare Crown Energys behov och de lägre kostnader som är förknippade med NGM Nordic SME innebär en möjlighet för Crown Energy att allokera resurser mer effektivt, med fokus på att skapa förtroende och engagemang för aktieägarna. Ansökan är planerad att göras under sommaren.

"Vi är mycket nöjda med utvecklingen i AccYouRate. Vi har nu en mycket kunnig och professionell ledning på plats, ledd av VD Marco Lombardi, tillika VD för Proger, säger Yoav Ben-Eli. I och med utnämningen av Ing.Stefano Ali kommer vi att kunna starta mer seriösa samarbeten med intresserade parter i större skala. Diskussioner pågår och vi kommer löpande att informera om hur det fortgår. Vi tar också viktiga steg när det gäller klimatkompensation genom skogsplantering i Angola. Vår transformation till ett växande högteknologiskt företag som investerar i hållbarhet är mycket lovande.

Att få in en sverigebaserad person i vår styrelse med CFO-bakgrund är ett tecken på vår ambition att bli mer transparenta och bättre på att kommunicera våra finanser och våra styrkor och planer framöver.

Om Crown Energy
Crown Energy transformeras till en ny och mer socialt ansvarstagande affärsinriktning, med fokus på medicinteknikindustrin och på att förbättra det gröna fotavtrycket genom att investera i företag som är verksamma inom dessa områden.

Investeringen i Healthtech-bolaget AccYouRate markerade starten för det nya Crown Energy i början av 2023. AccYouRate innehar högteknologiska patent och skapar algoritmer för att stödja produktion av "smarta" bärbara plagg för användning inom den medicinska industrin samt tjänster som analys, datainsamling och extrapoleringar av medicinsk information och tillväxt av medicinska databaser.

Crown har i början av 2024 ingått ett strategiskt partnerskap med KAYA Climate Solutions GmbH, en projektutvecklare inom naturbaserade lösningar för att mildra klimatförändringar i Afrika söder om Sahara. Detta samarbete syftar till att vara en utgångspunkt för stor påverkan i begränsning av och anpassning till klimatförändringar genom landskapsrestaurering och naturskydd som kommer att finansieras av den frivilliga koldioxidmarknaden och liknande mekanismer.

Affärsområdet Asset Development and Management baserat i Angola tillhandahåller internationella företag inom fastigheter och tjänster. Crown Energy har varit verksamt inom olje- och gasbranschen i mer än 10 år. Idag är den enda kvarvarande tillgången inom energiområdet ett passivt innehav av energireserver som efter undertecknandet av ett försäljnings- och köpeavtal avyttras. Crown har avsagt sig och/eller skrivit ned sina övriga tidigare licensinnehav.

För mer information, vänligen kontakta:
Yoav Ben-Eli, VD Crown Energy
Yoav.ben-eli@crownenergy.se

Datum 2024-06-10, kl 11:05
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!