Copperstone Resources

Jörgen Olsson utses till VD för Copperstone

MARKN.

Copperstone Resources AB (publ) meddelar idag att styrelsen har utsett Jörgen Olsson, bolagets nuvarande styrelseordförande, till VD för Copperstone med tillträde den 4 september. Styrelseledamoten Per Colleen kommer samtidigt att tillträda som styrelseordförande.

”Copperstone följer en gedigen plan för att bli ledande inom ansvarsfullt producerad koppar i Europa. Sedan jag valdes till ordförande 2020 har vi arbetat hårt för att se till att vi är redo att återöppna Viscaria koppargruva i Kiruna. Jag ser fram emot att fortsätta detta arbete och skapa värde för våra aktieägare, medarbete och lokalsamhälle”, säger Jörgen Olsson.

Styrelsen har utsett styrelseledamoten Per Colleen till styrelseordförande med tillträde i samband med att Jörgen Olsson tillträder som VD den 4 september. Jörgen Olsson har varit arbetande styrelseordförande för Copperstone sedan 2020.

”Styrelsen är glad att meddela att Jörgen Olsson blir VD för Copperstone. Jörgen har under de senaste åren varit avgörande i att positionera bolaget och varit den drivande kraften i det arbete som nu pågår med att skala upp verksamheten mot att bli etablerat gruvföretag. Vi säkerställer nu att vi kan fortsätta att hålla ett högt tempo i förberedelsearbetet och följa våra uppsatta planer”, säger Per Colleen, tillträdande styrelseordförande.

Jörgen Olsson efterträder Henrik Ager, som i augusti meddelade att han kommer att lämna sin tjänst som VD. Valberedningen har meddelat att Henrik Ager kommer att föreslås som ny styrelseledamot i Copperstone.

Datum 2023-08-30, kl 07:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!