Copperstone Resources

Dom angående miljötillstånd uppskjuten till den 6 maj 2024

MAR

Mark- och miljödomstolen vid Umeå tingsrätt har idag meddelat att dom i målet om Copperstones ansökan om tillstånd enligt miljöbalken för en återöppning av Viscaria koppargruva i Kiruna förväntas den 6 maj 2024 kl. 13.00 och inte som tidigare meddelats den 22 april 2024. Handläggningen har försenats med anledning av ett sent inkommet yttrande från Länsstyrelsen i Norrbotten.

”Under huvudförhandlingen tillstyrkte länsstyrelsen vår ansökan under förutsättning att tillståndet förenas med vissa villkor. De villkorsförslagen låg i linje med våra ambitioner och förväntningar. Länsstyrelsen tillstyrker fortsatt vår ansökan, men begär att domstolen föreskriver ytterligare villkor. Det är naturligtvis överraskande att det kommer så sent i processen, men vi har hög tilltro till vår ansökan och processen i mark- och miljödomstolen. Vi ser fram emot domen. Vår tidplan om en återöppning under 2026 ligger fast”, säger Jörgen Olsson, vd för Copperstone Resources.

Handlingar i ärendet, inklusive Copperstones svar på länsstyrelsens yttrande, publiceras på bolagets hemsida under fliken Tillståndsportalen https://copperstone.se/tillstandsportal/

Datum 2024-04-19, kl 10:59
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!