Kommuniké från årsstämman i Consensus Asset Management AB (publ)

REG

Consensus Asset Management AB (publ) har idag, den 26 april 2024, hållit årsstämma där bland annat följande beslut fattades:

 

  • Stämman fastställde resultat- och balansräkningen samt beslutade att ingen utdelning ska utgå och att belopp som stod till stämmans förfogande överförs i ny räkning.
     
  • Styrelseledamöter och verkställande direktören gavs ansvarsfrihet.
     
  • Stämman beslutade att styrelsen skall bestå av fyra ledamöter och att omvälja samtliga styrelseledamöter, Anders Hedin, Claes-Göran Nilsson, Jan Litborn och Uwe Löffler för tiden intill slutet av årsstämman 2025.

    Till styrelsens ordförande omvaldes Claes-Göran Nilsson, allt enligt valberedningens förslag.

    Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att omvälja det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB för tiden intill slutet av årsstämman 2025 med Johan Brobäck som fortsatt huvudansvarig revisor.
     
  • Stämman beslutade att styrelsearvode samt revisionsarvode för verksamhetsåret 2024 skall utgå enligt valberedningens lämnade förslag:

    Arvode för 2024 till styrelsens ledamöter utgår oförändrat med 375 000 kronor (375 000) att fördelas enligt följande: Till ordföranden 150 000 kronor (150 000) och till övriga styrelseledamöter, som inte är anställda i bolaget, 75 000 kronor (75 000) vardera.

    Arvode till revisor utgår enligt godkänd räkning.
     
  • Stämman beslutade, enligt valberedningens förslag, att befintliga principer för utseende av valberedning och instruktion för valberedningen skall fortsatt gälla.

 

  • Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om ersättning till ledande befattningshavare på marknadsmässiga grunder.

 

  • Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att vid behov genomföra en företrädesemission av A- och eller B-aktier med en maximal utspädningseffekt om 10 %. Eventuell emission ska genomföras till marknadsmässiga villkor vid en fortsatt expansion via rekryteringar eller förvärv av bolag. Bemyndigandet gäller in till nästa årsstämma.

Datum 2024-04-26, kl 14:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!