Kommuniké från Concentric AB:s årsstämma den 18 april 2023

REG

Concentric AB höll under tisdagen den 18 april 2023 sin årsstämma varvid följande huvudsakliga beslut fattades.

För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till den fullständiga kallelsen till årsstämman och de fullständiga förslagen. Kallelse till årsstämman samt fullständiga förslag finns tillgängliga på bolagets hemsida, www.concentricab.com.

Fastställande av balans- och resultaträkningar

Bolagsstämman fastställde resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för räkenskapsåret 2022.

Utdelning

Bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om vinstutdelning om 4,00 kronor per aktie med avstämningsdag torsdagen den 20 april 2023. Utdelning beräknas utbetalas av Euroclear Sweden AB tisdagen den 25 april 2023.

Ansvarsfrihet

Bolagsstämman beslutade att bevilja envar av de som innehaft positionen som VD eller styrelseledamot under räkenskapsåret 2022 ansvarsfrihet.

Styrelse och revisorer

Bolagsstämman omvalde styrelseledamöterna Karin Gunnarsson, Anders Nielsen, Susanna Schneeberger, Martin Sköld, Claes Magnus Åkesson, Petra Sundström, Joachim Rosenberg. Bolagsstämman omvalde Anders Nielsen till ordförande i styrelsen.

Bolagsstämman omvalde det registrerade revisionsbolaget KPMG AB som bolagets revisor.

Beslutades att styrelsens ordförande ska oförändrat erhålla 900 000 kronor och att var och en av de övriga ledamöterna ska oförändrat erhålla 375 000 kronor. Därutöver ska ordföranden i ersättningsutskottet oförändrat erhålla 125 000 kronor och ledamot i utskottet ska oförändrat erhålla 50 000 kronor. Vidare beslutades att ordföranden i revisionsutskottet ska oförändrat erhålla 175 000 kronor och ledamot i utskottet ska oförändrat erhålla 75 000 kronor.

Beslutades att arvode till revisorn ska utgå för utfört arbete enligt av bolaget godkänd löpande räkning.

Riktlinjer för lön och annan ersättning

Bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att fastställa riktlinjer för lön och annan ersättning.

Godkännande av ersättningsrapport

Bolagsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om godkännande av styrelsens ersättningsrapport gällande ersättningar till VD enligt 8 kap 53 a § aktiebolagslagen.

Prestationsbaserat incitamentsprogram (LTI 2023)

I enlighet med styrelsens förslag, beslutade bolagsstämman att införa ett långsiktigt prestationsbaserat incitamentsprogram, LTI 2023. Programmet riktar sig till upp till 12 ledande befattningshavare, inklusive VD, och 25 övriga nyckelpersoner (totalt 37 medarbetare) som erbjuds att vederlagsfritt erhålla en prestationsaktierätt som ger deltagaren möjlighet att vederlagsfritt tilldelas ett antal aktier i Concentric, förutsatt att vissa särskilt angivna prestationsvillkor har uppfyllts. Eventuell tilldelning av prestationsaktier kommer att ske efter utgången av en treårig intjänandeperiod, vilken börjar löpa det datum som beslutats av Concentric och meddelas deltagaren i LTI 2023 och löper till dagen för offentliggörandet av första kvartalsrapporten för räkenskapsåret 2026.

LTI 2023 kan medföra kostnader om högst 7,1 miljoner kronor årligen för Concentric givet att prestationskraven uppnås till fullo och en årlig värdeökning om 15 procent antas för Concentric-aktien. Därutöver tillkommer kostnader för sociala avgifter vid tilldelning av aktierna, år 2026. Kostnaderna för sociala avgifter kan uppgå till högst 1,5 miljoner kronor årligen, baserat på ovanstående antaganden.

Emission av teckningsoptioner och godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner

Som ett av flera alternativ att säkra en kostnadseffektiv tillgång på Concentric-aktier för överlåtelse inom LTI 2023, antog bolagsstämman styrelsens förslag om att vederlagsfritt emittera 105 000 teckningsoptioner till det helägda dotterbolaget Concentric Skånes Fagerhult AB. För det fall styrelsen väljer alternativet att utnyttja teckningsoptionerna för leverans av aktier inom LTI 2023 kommer utspädningseffekten uppgå till 0,5 procent, i annat fall kommer optionerna förfalla och utspädningseffekten utebli.

Bolagsstämman beslutade också att godkänna att Concentric Skånes Fagerhult AB vid ett eller flera tillfällen får överlåta teckningsoptionerna till deltagarna i LTI 2023 i enlighet med villkoren och riktlinjerna för LTI 2023 samt i övrigt förfoga över teckningsoptionerna för att täcka kostnader för, eller fullgöra åtaganden under, LTI 2023.

Förvärv och överlåtelse av egna aktier

I enlighet med styrelsens förslag, beslutade bolagsstämman att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till årsstämman 2024, besluta om förvärv och/eller överlåtelse av egna aktier, som i det senare fallet får ske med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Förvärv av egna aktier ska ske på Nasdaq Stockholm och i syfte att möjliggöra en förbättring av bolagets kapitalstruktur, att möjliggöra överlåtelser av aktier i enlighet med beslut om bemyndigande för styrelsen att överlåta egna aktier och beslut om att överlåta egna aktier till deltagare i LTI 2020-2023, att ge styrelsen ett ökat handlingsutrymme i samband med eventuella framtida företagsförvärv samt att täcka kostnader för LTI 2020-2023 och möjliggöra leverans av aktier inom ramen för LTI 2020-2023. Förvärv av egna aktier får ske så att bolagets innehav av egna aktier sammanlagt uppgår till högst en tiondel av samtliga aktier i bolaget.

Överlåtelse av bolagets egna aktier får ske i syfte att möjliggöra en förbättring av bolagets kapitalstruktur, att täcka kostnader inom ramen för LTI 2020-2023 (inklusive kostnader hänförliga till JSOP) samt att ge styrelsen ett ökat handlingsutrymme i samband med eventuella framtida företagsförvärv genom att underlätta en snabb och kostnadseffektiv finansiering genom att avyttra egna aktier. Överlåtelser får ske antingen på Nasdaq Stockholm eller på annat sätt, med högst det antal aktier som innehas av bolaget vid beslutstidpunkten.

I enlighet med styrelsens förslag, beslutade bolagsstämman även om överlåtelse av bolagets egna aktier till deltagare i LTI 2023 på de villkor och under de förutsättningar som gäller för incitamentsprogrammet.
 

Datum 2023-04-18, kl 15:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!