Concentrics kapitalmarknadsdag 2023: Uppdaterad strategi för snabbare lönsam tillväxt och nya finansiella mål

REG

Concentric tillkännager nya finansiella mål och presenterar sin uppdaterade strategi för snabbare lönsam tillväxt på kapitalmarknadsdagen idag, 23 maj 2023.  Under eftermiddagen kommer Concentrics VD Martin Kunz och andra medlemmar i koncernledningen att beskriva bolagets prioriteter för att fånga upp kommande möjligheter från elektrifiering och fortsätta leverera starkt kassaflöde, starka marginaler och stark tillväxt från sin grundverksamhet.

"Vår uppdaterade strategi ritar upp en karta för de närmaste fem åren, under vilka vi har som mål att accelerera lönsam tillväxt inom vår grundverksamhet och vår elektriferade affär. Vi planerar att generera starka kassaflöden och investera vårt kapital klokt för att växa på nya marknader, och vi har ambitionen att leverera strategiska förvärv och ge stark avkastning till våra aktieägare. Elektrifieringen av våra marknader gör att vi kan öka det värde som våra produkter kan leverera till kunderna och hjälpa dem att nå sina hållbarhetsmål. Det ökar också det antal av våra produkter som behövs för varje fordon, och gör det möjligt att öka de intäkter som varje produkt genererar. Baserat på våra nya finansiella mål är avsikten att cirka 30 procent av vår försäljning ska komma från elektrifierade produkter 2028. Vi kommer att fortsätta investera i vår lönsamma basverksamhet för att behålla vårt teknikledarskap och leverera enligt efterfrågan från våra kunder under många år", säger Martin Kunz, VD.

Uppdaterad strategi för att accelerera lönsam tillväxt

Som en del av vår uppdaterade strategi kommer Concentric att bibehålla fokus på starka marginaler och finansiell disciplin. Strategin baseras på fem pelare, underbyggda av att organisationens kultur och tänkesätt orienteras mot tillväxt:

  • Utveckla vår basverksamhet - fortsatt fokus på att basverksamheten ska växa, inklusive att ta tillvara möjligheter som uppstår från regulatoriska förändringar för minskade utsläpp, till exempel Euro 7-standarden, och fortsatt efterfråga på våra hydraulikprodukter och bränsleeffektiva lösningar för förbränningsmotorer. En lägre elektrifieringstakt för industrifordon, kombinerat med krav på högre energidensitet för lantbruks- och entreprenadmaskiner, säkerställer fortsatt efterfrågan på våra hydraulikprodukter.
  • Accelererad elektrifiering - utnyttja vårt högkvalitativa e-produktserbjudande och underliggande efterfrågan från kunder för att öka försäljningen inom elektrifierade produkter. Som en del av övergången från förbränningsmotorer till elfordon blir det en betydande ökning i både det antal Concentric-produkter som krävs per fordon, intäkterna per produkt och det värde produkterna kan leverera. Detta skulle öka vårt potentiella affärsbelopp från cirka 150 EUR för en förbränningsmotor till en lastbil till cirka 8 000 EUR för en batteridriven ellastbil.
  • Expandera på nya marknader och tillämpningar - fortsätta bygga vidare på vår framgång inom energisystem och rikta försäljningen mot nya marknader med dedikerade resurser. Vårt sortiment med elpumpar och elfläktar, som designats för utmanande krav på tillförlitlighet och livslängd, uppfyller kylningsbehoven inom tillämpningar som genererar betydande värme. Detta gör andra marknader där batterier används för energilagring till en attraktiv möjlighet för Concentric.
  • Investera i en tillväxtplattform i Indien - vår långa erfarenhet, kundrelationer och nya kontrakt i Indien, tillsammans med landets tillväxtprognos och planerade investeringar, skapar en attraktiv plattform för fortsatt tillväxt för vår verksamhet i Indien.
  • En aktiv förvärvsstrategi - att aktivt sträva mot mål som stöd för vår elektrifieringsstrategi, säkra ytterligare marknadsledande tekniker, ge tillgång till nya marknader eller ytterligare stärka vår geografiska närvaro.

Nya finansiella mål

Concentrics nya finansiella mål gäller för en konjunkturcykel och innefattar:

  • Genomsnittlig årlig omsättningstillväxt för den elektrifierade affären på 15 % över en konjunkturcykel och omsättningstillväxt på 3 % över marknadsindex från vår basverksamhet
  • Rörelsemarginal på eller över 16 %
  • Kassaflödesgenerering på eller över 100 % av justerat rörelseresultat
  • Avkastning på sysselsatt kapital på eller över 20 %

Concentric fastslår sin ordinarie utdelningspolicy att ge en avkastning på 33 % av nettoresultatet till aktieägarna och lanserar en ny policy att man inte ska överstiga en kvot mellan nettoskuldsättning och EBITDA på 2,5 x.

Information om evenemanget

Concentrics kapitalmarknadsdag börjar 13.00 CET tisdag 23 maj 2023 på Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, 111 53 Stockholm. Inskrivningen börjar kl. 12.30 CET.

Telefonkonferens

Deltagare måste registrera sig minst 10 minuter i förväg på länken nedan. Efter registrering får varje deltagare telefonkonferensnumret och en unik personlig PIN-kod.

Du registrerar dig för konferenssamtalet på följande länk:

https://register.vevent.com/register/BI2a85d534ec6a4b2b91a04929e56869c3

Gå till webbsändningen:

Det går att se webbutsändningen online på: https://edge.media-server.com/mmc/p/rsattndt

(Observera att vi inte kommer att kunna svara på frågor från webbutsändningen.)

Om du föredrar att ta del av webbutsändningen behöver du inte registrera dig i förväg. Webbutsändningen och presentationsbilderna kommer att finnas tillgängliga på Concentrics webbplats så snart som möjligt efter evenemanget.

För ytterligare information kontakta:

Marcus Whitehouse

Telefon +44 121 445 6545

E-post marcus.whitehouse@concentricab.com  

Informationen i denna rapport är sådan som Concentric AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 23 maj 2023 klockan 07:15 CET.

Datum 2023-05-23, kl 07:15
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!