Concentrics 600 W elektrisk vattenpump används i tillämpning för ökad räckvidd för bränslecellsdrivna bussar

Concentric har säkrat en order på sin marknadsledande 600 W elektriska vattenpump från en global busstillverkare. Vattenpumpen ska användas i en revolutionerande batteridriven buss utrustad med en räckviddsförlängare, med en jämförelsevis liten bränslecell ombord. Ordervärdet är 2,1 MSEK och leveranserna har inletts.

Tack vare denna teknik för att utöka bränslecellens räckvidd kan bussen laddas över natten med en räckvidd på upp till 400 km i stadstrafik, motsvarande en hel dags resor. Concentrics skarvfria elektriska kylmedelspump kommer att användas för att kyla bränslecellssystemet. Den har designats för lång livslängd, vilket matchar kundens prestandakrav.

"Vi är mycket stolta över denna nya affär inom en revolutionerande teknisk tillämpning. Att denna strategiska kund beslutade sig för Concentrics pump berodde på dess innovativa design och bevisade tålighet på den globala lastbils- och bussmarknaden", säger Martin Kunz, VD och koncernchef för Concentric AB.

För ytterligare information, kontakta: Lynne McCarthy (mediakontakt) på
Telefon: +44 121 445 6545 eller e-post: lynne.mccarthy@concentricab.com

Datum 2023-11-13, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!