Concentric vinner strategisk order för vätgasbränsleceller för lastbilar

Concentric AB har fått en order på att leverera en integrerad högspänningskylningslösning till en ledande nordamerikansk tillverkare av nollutsläppslastbilar. Ordervärdet är 201 MSEK och leverans kommer att ske under de närmaste två åren.

Som innovatörer inom flödeskontroll och flödeskraft, och leverantör av egenutvecklade system och komponenter till ledande tillverkare av lastbilar, lantbruksmaskiner, industriprodukter och entreprenadmaskiner, är Concentric starka förespråkare av utveckling av kommersiella fordon med nollutsläpp. Användningen av vätgas som bränsle är mycket attraktiv, och den är idealisk för nollutsläppsmål, eftersom vätgasbränsleceller endast ger ifrån sig värme och vatten. Detta betyder att de är en otroligt grön energikälla för fordon och maskiner.

Concentric-lösningar som kommer att levereras under denna order innefattar följande EMP-produkter: Smart Flow® FiC-15 tums elektriska fläktar, Smart Flow® FiC-31 tums elektriska fläktar, WP120 eldrivna vattenpumpar och styrenheter.

Martin Kunz, VD och koncernchef för Concentric, säger: "Denna senaste order har stort strategiskt värde för Concentric, eftersom vi ska leverera en helt integrerad kylningslösning, bestående av elektriska fläktar, elektriska pumpar och annan teknik för vätgasbränslecellsdrivna elfordon (FCEV) som blir de första i sitt slag. Denna order från en innovativ lastbilstillverkare understryker vårt ledarskap inom denna teknik och vårt enastående tekniska kunnande när det gäller att möjliggöra och förbättra våra kunders övergång till elektrifierade system."

För ytterligare information, kontakta: Lynne McCarthy (mediakontakt) på

Tel: +44 121 445 6545 eller e-post: lynne.mccarthy@concentricab.com

Datum 2023-05-19, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!