Concentric tar sig in på marknaden för elektrifiering av släp och trailers med ny, drivlineagnostisk tillämpning

Vi är glada att kunna meddela att en ny OEM-kund i USA har valt Concentric för en viktig affärsmöjlighet. Tillämpningen handlar om en kombination av EMP-märkta elektriska fläktar och Concentric-märkta 12 V elektriska kylmedelspumpar för en ny elektrifieringslösning för släp och trailers. Produktionen planeras inledas under andra kvartalet 2026. Denna innovativa lösning kommer att bidra till omvandlingen av transportbranschen. Enligt TersusStrategy Research är prognosen att den globala marknaden för el- och hybridpåhängsvagnar kommer att nå USD 8,33 miljarder 2030, med en genomsnittlig årlig tillväxt på 17 %.

Concentrics produkter är en del av en innovativ, energieffektiv lösning som designats av OEM-kunden för att förbättra prestanda för lastbilar som drivs med diesel, batterier, bränsleceller eller hybridteknik.

Lösningen baseras på tilläggsström från släpet eller trailern, vilket gör det möjligt för ägare av fordonsparker att helt gå över till elektrisk drivlina, även om de inte ännu är redo för det. Denna revolutionerande lösning kommer att bidra till omvandlingen av transportbranschen genom att minska koldioxidutsläppen och förbättra bränsleeffektiviteten.

Kundens system innefattar ett kraftfullt, miljövänligt batteri i släp och trailers för tunga lastbilar. Batteriet gör att släp och trailers kan röra sig oberoende vid arbete på lagerplatser och lastbryggor, tillhandahålla tilläggsström och underlätta ytterligare ström på vägarna som stöd till lastbilen. Systemet har utformats för att minska dieselförbrukningen, vilket gör transportverksamhet renare och mer kostnadseffektiv. Dessutom kan batteriet användas för att driva kylanläggningar, vilket ytterligare minskar transportbranschens koldioxidavtryck.

"Den här nya tillämpningen är drivlineagnostisk, vilket betyder att den bidrar till utsläppsminskningar och energibesparingar både för mogen och ny drivlineteknik. Våra sälj- och teknikteam kan ge kunden stöd med en marknadsledande teknisk lösning genom att kombinera våra elektriska fläktar, som visat sitt värde på marknaden, med toppmoderna, skarvfria elektriska kylmedelspumpar. Denna innovativa lösning gör att Concentric kan ta sig in på marknaden för elektrifiering av släp och trailers, vilket är en ny marknad för oss med spännande tillväxtmöjligheter. Här finns också möjlighet att i framtiden eftermodifiera befintliga släp och trailers", säger Martin Kunz, VD och koncernchef för Concentric AB.

För ytterligare information, kontakta: Lynne McCarthy (mediakontakt) på
Telefon: +44 121 445 6545 eller e-post: lynne.mccarthy@concentricab.com

Datum 2024-02-06, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!