Concentric tar hem kontraktsförlängning i segmentet för elbussar i Nordamerika

Concentric har säkrat en viktig kontraktsförlängning på 14 MSEK per år om att leverera EMP-märkta eldrivna vattenpumpar till en stor OEM-tillverkare inom det nordamerikanska segmentet för eldrivna skolbussar. Ordern är ett tecken på en växande efterfrågan på företagets högeffektiva eldrivna vattenpumpar, särskilt på en marknad som befinner sig i en snabb övergång till renare eldrivna transporter. Denna kontraktsförlängning kommer mitt i ett ökande intresse för elektrifiering, vilket är ett av Concentrics mål som presenterades under vår senaste kapitalmarknadsdag, där elbussegmentet identifierades som ett viktigt tillväxtområde.

Vi på Concentric är stolta över att befinna oss i framkant av denna övergång och över att kunna bidra med vår toppmoderna teknik för att hjälpa till att uppnå hållbarhetsmål samtidigt som transporteffektiviteten i hela Nordamerika förbättras. Denna möjlighet förstärks ytterligare av pågående statliga stimulansprogram som syftar till att främja ren energi och minska utsläppen av växthusgaser. Sådana stimulanser skapar en gynnsam miljö för införandet av elfordon, bland annat elbussar, vilket stärker Concentrics strategiska position på marknaden. Enligt en rapport som publicerades av Allied Market Research beräknades den globala elbussmarknaden uppgå till 35,3 miljarder dollar 2021 och förväntas nå 439,7 miljarder dollar till år 2031, vilket innebär en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 29,5 % från 2022 till 2031.

"Vi tror att partnerskapet med denna strategiska kund stärker vår ledande position inom denna snabbväxande sektor och säkerställer att vi kan fortsätta att bidra till en grönare och mer hållbar framtid för Concentric, våra kunder och samhället i stort", säger Martin Kunz, VD och koncernchef för Concentric AB.

För ytterligare information, kontakta: Lynne McCarthy (mediakontakt) på
telefon: +44 121 445 6545 eller e-post: lynne.mccarthy@concentricab.com

Datum 2023-07-20, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!