Concentric säkrar leveranskontrakt för skräddarsydd kylpump med global marknadsledande kund inom jordbruk, entreprenad och skogsbruk

Concentric AB har tilldelats en betydande order för att utveckla och leverera en mekanisk kylpump med fast slaglängd för en helt ny motorplattform, från en större global tillverkare och branschledare inom jordbruk, entreprenad och skogsbruk. Kontraktet är flerårigt och sträcker sig bortom 2034, med årliga försäljningsvolymer på 34 MSEK när volymerna mognat. Denna viktiga framgång för Concentric grundar sig i en långvarig affärsrelation med denna OEM-kund, och är ett bevis på våra produkters exceptionella kvalitet, tålighet och tillförlitlighet.

Tillverkningen av den nya motorplattformen planeras börja under 2029, i linje med den kommande utsläppslagstiftning Tier 5 för industrifordon. Dessa motorer kommer att byggas på den globala OEM-kundens tillverkningsanläggningar, och kommer att stödja deras egna tillverkning av fordon och maskiner.

"Detta kontrakt bekräftar vårt förmåga att utveckla och tillverka skräddarsydda kylpumpar som når vår kunds högt ställda krav, samtidigt som vi uppfyller behoven beträffande lägre utsläpp, energieffektivitet och bränsleförbrukning. Det stärker vår tekniskt ledande position inom detta växande marknadssegment och säkerställer att vi fortsätter att bidra till en grönare och mer hållbar framtid för våra kunder, för miljön och för Concentric", säger vd och koncernchef på Concentric AB. 

För ytterligare information, kontakta: Lynne McCarthy (mediakontakt) på
Telefon: +44 121 445 6545 eller e-post: lynne.mccarthy@concentricab.com

Datum 2023-10-31, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!