Concentric AB tillkännager nedläggning av anläggningen i Itasca i Illinois

REG

Concentric AB presenterade på kapitalmarknadsdagen den 23 maj 2023 en uppdaterad strategi och nya finansiella mål. Den uppdaterade strategin pekar ut företagets planer för de kommande fem åren, för snabbare lönsam tillväxt inom både grundverksamheten och den elektrifierade verksamheten, samtidigt som företaget fortsatt avser addera strategiska förvärv och upprätthålla stark avkastning till aktieägarna. Den strategiska översynen inkluderade även optimering av företagets närvaro gällande anläggningarna i Nordamerika, för att möjliggöra dedikerade kunskapscenter närmare kunderna. Detta är ett led i att säkerställa att Concentric når sina mål, såväl de finansiella som övriga mål.  

Idag tillkännager Concentric därmed att företaget tagit beslutet att lägga ned sin anläggning i Itasca i Illinois.

Efter förvärvet av EMP 2021 och den efterföljande integreringen av olika kommersiella och operativa förpliktelser, har företaget identifierat synergier som lett fram till beslutet att flytta monterings- och maskinbearbetningsverksamheten till anläggningarna i Greenfield i Indiana och Escanaba i Michigan. Konsolideringen av Itasca-anläggningen till våra befintliga anläggningar i Nordamerika kommer att skapa årliga operativa besparingar på 12 MSEK.

De anställda kommer att erbjudas stöd från företaget. Kunder och deras verksamheter kommer inte påverkas under omstruktureringen, vilken beräknas slutföras i början av 2024.

Denna information är sådan som Concentric AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktperson för offentliggörande den 25 juli 2023 klockan 08.00 CET.

För ytterligare information kontakta Marcus Whitehouse, telefon +44-121-445 6545

Datum 2023-07-25, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!