Concentric AB tar hem första ordern inom nästa generation av elektrohydraulisk styrning (EHS) från ledande elbusstillverkare i Europa

Concentric AB är stolta över att kunna presentera en stor order på nästa generations EHS-pump från en ledande europeisk elbusstillverkare. Ordern är värd 7 MSEK och kommer att levereras från Q4 i år till Q1 2024. Baserat på vår strategiska relation med kunden är vi övertygade om att denna order kommer att ligga till grund för ett långsiktigt leveransavtal.

Den nya generationen av EHS-enheter är utrustade med Concentrics toppmoderna interna kugghjulspump (IGP), som är optimerad för kraven på styrsystem med låg ljudnivå, i en kompakt design. IGP har utformats för både lågtryckstransmission och högtryckshydraulkretsar och används bland annat i mobila och stationära applikationer samt i elbussar och lastbilar.

Ordern är en bekräftelse på en växande efterfrågan på Concentrics högeffektiva elektrohydrauliska lösningar, särskilt på en marknad som går igenom en snabb omställning till renare eldrivna transporter. Vi på Concentric är stolta över att befinna oss i framkant av denna omställning och över att kunna bidra med vår toppmoderna teknik för att hjälpa till att uppnå hållbarhetsmål samtidigt som transporteffektiviteten förbättras.

"Elektrohydraulisk styrning (EHS) är en viktig del av Concentrics tillväxtstrategi inom elektrifiering och ordern från den här strategiska kunden stärker vår ledande position inom tekniken på marknaden.  Vår nästa generation av EHS är ett bra exempel på hur vår verksamhet bidrar genom innovation till en grönare, mer hållbar framtid för våra kunder, samhället som helhet och Concentric, säger Martin Kunz, vd och koncernchef på Concentric AB.

För ytterligare information, kontakta: Lynne McCarthy (mediakontakt) på
Telefon: +44 121 445 6545 eller e-post: lynne.mccarthy@concentricab.com

Datum 2023-10-23, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!