Concentric AB skriver på viktigt kontrakt för precisionstillverkade komponenter i Nordamerika

Concentric har tilldelats ett stort kontrakt i Nordamerika för leverans av precisionstillverkade komponenter med en befintlig global OEM-kund som specialiserar sig på motorer och elgeneratorer.

Den nya affären vanns baserat på en långvarig affärsrelation med denna strategiskt viktiga kund, och ger Concentric en betydligt större affärsandel hos kunden. Komponenterna tillverkas på vår EMP-fabrik i Escanaba, Michigan, USA, och kommer att monteras i medeltunga lastbilar.

Leveranser enligt detta kontrakt inleds i april 2024, och leveranskontraktet förväntas ge 38 MSEK i mogen årlig försäljning från 2025 till och med 2027.

Concentrics varumärke EMP har fått förtroende från ledande OEM-tillverkare att leverera komplexa maskinbearbetade komponenter och andra produkter av hög kvalitet som uppfyller de mest utmanande specifikationer, och vi har gjort detta från vår högautomatiserade nordamerikanska fabrik på över 23 000 m2 i Escanaba, Michigan, USA, i över trettio år.

Denna nya affär är ett bevis på EMP-varumärkets goda anseende, och visar att dess värdeerbjudande är lika viktigt idag för våra kunder som det har varit under de tre senaste decennierna.

"Sedan EMP integrerades i Concentric-koncernen i oktober 2021 har vi fortsatt att investera i EMP:s teknik med fokus på lönsam tillväxt i både Escanaba och Greenfield, och detta kontrakt representerar ännu ett viktigt steg på denna stolta resa", säger Martin Kunz, Concentrics VD och koncernchef.

För ytterligare information, kontakta:
Lynne McCarthy (mediakontakt) på telefon: +44 121 445 6545 eller e-post: lynne.mccarthy@concentricab.com

Datum 2023-10-26, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!